Перевозка больных

Сурогатство: благородна місія допомоги!

Сурогатство: благородна місія допомоги!Рано чи пізно кожна пара мріє стати батьками.  На жаль, не завжди вдається дочекатися настання природної вагітності. Допомогти у вирішенні проблеми зможуть сучасні репродуктивні технології – наприклад, сурогатне материнство. Заздалегідь дізнатись деталі про сурогатство бажають не лише потенційні батьки, а й жінки, які готуються їм допомогти, стати сурогатною матір'ю. 

Важливий момент: сурогатна мати виношує дитину, з якою генетично не пов'язана. У заплідненні бере участь біологічний матеріал потенційних батьків, також можливе використання донорської яйцеклітини. Тому на законодавчому рівні дитина є сином або дочкою пари, яка обрала сурогатне материнство як метод лікування безпліддя.

Показання та вимоги

Хто може скористатися послугою сурогатства? Жінки, які не здатні з різних причин самостійно зачати чи виносити малюка.

Показання для сурогатства такі: 
  • ендометріози, при яких природне зачаття з наступним виношуванням не є можливим;
  • повна відсутність матки або її деформація;
  • невиношування;
  • ризик патологій генетичного характеру;
  • певні соматичні захворювання;
  • 3+ безрезультатні спроби ЕКЗ. 

Які вимоги до майбутньої сурогатної матері? 

  • Вікова категорія в діапазоні 20-36 років;
  • позитивний резус-фактор;
  • обов'язкова наявність власної дитини з хорошими показниками здоров'я;
  • українське громадянство;
  • період після пологів – не менше 1 року;
  • висока оцінка стану здоров'я, зокрема – соціального та психічного.
Також майбутня сурогатна мати не повинна мати шкідливих звичок. Сурогатне материнство - це певна програма, яка передбачає кілька етапів. 

Знайомство пари потенційних батьків із майбутньою сурогатною матір'ю: необхідно заздалегідь обговорити всі тонкощі участі у програмі та нюанси договору. 
  1. Обов'язкове медобстеження сурматері. 
  2. Підписання договору. 
  3. Безпосередня процедура ЕКЗ із наступним медикаментозним супроводом. 
  4. Спостереження за вагітністю, що розвивається. 
  5. Партнерські пологи. 
Еко також ділиться на важливі етапи, а протокол процедури змінюється залежно від характеру яйцеклітини, що використовується – якщо вона донорська або креаконсервована, то деякі етапи пропускаються.

Етична складова

Про етичність допоміжних репродуктивних технологій не втомлюються говорити. Однак сурогатне материнство є легальним способом зачати та виносити дитину для безплідної пари. Майбутня сурмати, у свою чергу, допомагає іншим людям, а також має можливість заробити гроші, адже послуга високо оцінюється. 

Нагадаємо, що сурматеринство не суперечить нормам Українського законодавства. Дізнатися про всі тонкощі сурогатного материнства допоможе ГО «Донори за життя». Головне завдання організації полягає у грамотному інформуванні жінок щодо питань донації яйцеклітин, навчальна та підтримуюча діяльність. Допомагати – це просто та благородно!

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED