Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Народні знахарі будуть працювати без спецдозволу МОЗ

МОЗ скасує спецдозвіл на практику народної медициниВиконувач обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці в соціальній мережі розмістила повідомлення щодо народної медицини та спеціальних дозволів на заняття нею. Вона уточнила, що на даний час невідомо, як науково можна обґрунтувати методи, які використовують народні цілителі.

Уляна Супрун звертає увагу на те, що ні наука, ні держава не має критеріїв, за якими можна підтвердити стійкість народних традицій та досвід, що передається поколіннями. Будь-які методи лікування людей мають в першу чергу бути безпечними та ефективними.

Рішення глави МОЗ засноване на твердженні: якщо метод лікування не визнається сучасною медициною, то чому він має визнаватись законодавчо та з боку держави?

Уляна Супрун стверджує, що міністерство не повинно займатись видачею документів, які будуть дозволяти використовувати методи, безпечність та ефективність яких не підтверджена. Підготований міністерством законопроект скасує видачу спеціального дозволу на практику народної медицини.

Це не значить, що народні умільці не зможуть далі займатись своєю справою. Але тепер пацієнти, що до них звертаються, будуть знати, що їхня діяльність не підкріплюється документами з боку держави. Тобто, що їм не буде надана медична допомога.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED