Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

В Україні спрощується процедура реєстрації рідкісних медикаментів

Спрощено реєстрацію рідкісних медикаментів12 серпня Президент України Петро Порошенко підписав Закон України № 1637-VII «Про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо удосконалення порядку забезпечення населення лікарськими засобами, призначеними для лікування соціально небезпечних і тяжких хвороб» (набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування).

Законом спрощується процедура реєстрації та доступу на український ринок групи лікарських засобів, які вже отримали у США та ЄС статус орфанних (рідкісних). Також доповнено перелік незареєстрованих лікарських засобів тими, що застосовуються на території США або ЄС. Ці медикаменти призначені для лікування таких хвороб як вірусні гепатити, туберкульоз, ВІЛ/СНІД та тяжких онкологічних захворювань.

Як зазначає голова парламентського Комітет з питань охорони здоров'я Тетяна БАХТЄЄВА, закон також дає змогу ввозитинезареєстровані в Україні лікарські засоби для медичного забезпечення військовослужбовців, котрі виконують завдання під час проведення АТО за умовою наявності відповідних документів щодо реєстрації і використання цих медикаментів у країнах, де вони були закуплені.

Джерело: medsprava.com.ua


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED