Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Фінансовий менеджмент та система охорони здоров’я в Україні: головні питання та виклики

Фінансовий менеджмент та система охорони здоров’я в Україні: головні питання та виклики3 жовтня 2017 року у рамках 26 Міжнародної медичної виставки “Охорона здоров’я” відбувся Міжнародний спеціалізований конгрес Medical and Money in Ukraine Today, організаторами якого стали: Фонд розвитку публічно-приватного партнерства в охороні здоров’я та ДП “Прем’єр-Експо”.

Роботу конгресу було поділено на такі секції:
  1. Гроші йдуть за пацієнтом – економічні аспекти реформування галузі охорони здоров’я України.
  2. Публічно-приватне партнерство, енергоменеджмент та енергосервіс – інструменти підвищення економічної ефективності діяльності медичного закладу.
  3. Ефективне управління фінансами медичного закладу: борги, додаткові обігові кошти, фінансові інструменти, ризики та кредитні рейтинги.
  4. Взаємодія бюджетної та приватної медицини: фінансові та правові питання.
  5. Приклади та концепти пілотних проектів із використанням сучасних інструментів фінансування проектів у сфері охорони здоров’я України.
Конгрес Фінансовий менеджмент та система охорони здоров’я в Україні: головні питання та викликиMedical and Money in Ukraine Today розглядав актуальні питання розвитку вітчизняної медицини, такі як управління фінансовими потоками, залучення інвестицій, оптимізація медичного бізнесу, оцінка економічної ефективності діяльності медичного закладу. Також обговорювалися тонкощі отримання благодійної допомоги та грантів в Україні та реорганізації медичних закладів з комунальних установ на неприбуткові підприємства для отримання ними можливості самостійно розпоряджатися коштами.

Вітальне слово на початку роботи заходу виголосила заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ірина Сисоєнко. Вона поділилася своїми думками  з приводу законопроектів, які повинні дати старт медичній реформі в Україні, та з приводу важливості такого процесу, як автономізація медичних закладів.

Фінансовий менеджмент та система охорони здоров’я в Україні: головні питання та викликиПро особливості впровадження медичної реформи в Україні розповів головний експерт Реанімаційного Пакету Реформ Олександр Ябчанка. До дискусії та роботи в секціях долучилося багато провідних спеціалістів у сфері охорони здоров’я України, серед них і генеральний директор медичного порталу Здоров-Інфо, засновник компанії “Інформаційні технології в медицині” Андрій Каспаревич.

“Система повинна змінитися із системи вирішення проблем зі здоров’ям на систему охорони здоров’я”, – зазначив Олександр Ябчанка. З цією тезою важко не погодитися. Залишається сподіватися, що питання реформування медицини в Україні будуть вирішуватися швидко та продуктивно.


Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED