Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Постфронтова депресія у подіях одного дня

Постфронтова депресія у подіях одного дняІрпінь. 3 березня. В одному з будинків пролунав вибух. Поліція оточила будинок. 

Сусіди перелякалися, думали шахед. Потім з'ясувалося, що на п'ятому поверсі в орендованій квартирі військовий, що повернувся з фронту, підірвав гранату. Загинув. Був п'яний. До цього він погрожував робітникам, які робили ремонт фасаду гранатометом, потім гранатою і мабуть не розрахував. У квартирі був цілий арсенал і могло рознести пів будинку. Пощастило, що не здетонувало. Тепер сусіди ламають голову, як таке попередити у майбутньому.

Вроцлав. 3 березня. Чемпіонат по футболу серед команд, гравці яких мають ампутації кінцівок. Серед команд учасниць "Pokrova Lviv AMP". У Львові створена перша в Україні футбольна команда, яка складається із військових, які отримали ампутації внаслідок бойових дій. Команда молода, почала тренуватися у вересні 2023, але вже стала срібною призеркою турніру в Жешуві. А тепер змагається у Вроцлаві з досвідченими польськими колегами. Усі гравці, серед яких є й жінки, бігають на одній нозі та спортивних милицях. А воротарі мають ампутацію однієї руки.

Українські вболівальники заповнили трибуни. Гімн, пісні, кричалки, «путін -х…» – аж голоси охрипли.

Постфронтова депресія у подіях одного дня

«Донечко, підіймай прапор за твого загиблого батька!» – ось хто мав би бути у депресії. Молода жінка з донею років шести.

Постфронтова депресія у подіях одного дня

А по закінченню матчу команда справжніх титанів разом з вболівальниками заспівала гімн України та піднялася на трибуни в гарячі обійми й «ДЯ-КУ-Є-МО!» та «З-С-У!!!» не вщухало.

Постфронтова депресія у подіях одного дня

Кінцівки втрачено, але не втрачено гідності воїнів. Побігли на одній у роздягальню, де чекають протези.

Депресія після повернення з фронту стала нашою реальністю. Це тяжкий стан, з яким самостійно можна і не впоратися. Треба звернутися до лікаря. Категорично не можна звертатися до алкоголю! Алкоголізм тільки посилює депресивні прояви. Прийом антидепресантів за призначенням лікаря та соціальна активність – це справді дасть новий сенс життю. Й, безумовно, турбота сім’ї, друзів, колег по роботі.

Битва з депресією це праця, яку ми повинні зробити.

Андрій Каспаревич.

Також радимо звернути увагу на такі фітопрепарати:
СЕДАНОВ– допомагає подолати депресію, покращити настрій та сон;
АЛКОФАРМ– допоможе подолати алкоголізм. 

Проконсультуйтеся з лікарем!


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED