Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Звільнення від оподаткування ПДВ операцій з трансплантації: деталі законопроєкту

Звільнення від оподаткування ПДВ операцій з трансплантації: деталі законопроєкту14 квітня Верховна Рада проголосувала за проєкт Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій, пов’язаних з отриманням/ввезенням кісткового мозку для трансплантації в Україні)».

Метою змін, що запроваджуються, є створення в Україні більш сприятливих умов для  трансплантації кісткового мозку та оптимізація і вдосконалення нормативно-правової бази, що регулює функціонування системи трансплантації кісткового мозку.

Закон звільняє від оподаткування ПДВ операції, пов'язані з отриманням анатомічних матеріалів для виготовлення біоімплантатів. Це сприятиме локалізації їх виробництва в Україні та збільшить доступність медичних послуг, в яких використовуються такі вироби, зокрема в офтальмології та під час проведення реконструктивних операцій у травматології.
 
Прийнятий закон дозволить зробити трансплантацію кісткового мозку в Україні більш доступною, а значить, створити умови для збереження більшої кількості життів. 
 
Щорічно трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин від неродинного донора потребують близько 500 українців, трансплантації органів – понад 5 тисяч.
За минулий – 2021 рік – в Україні було проведено 244 трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин дорослим і дітям.
За І кв. поточного року проведено 48 трансплантацій гемопоетичних стовбурових клітин дорослим і дітям.
 
Військова агресія Російської Федерації проти України значно ускладнила доступ українців до високоспеціалізованої медичної допомоги, російські терористи своїми діями фактично зупиняють прогрес і розвиток української медсистеми.
 
Проте, навіть в умовах війни, система охорони здоров’я працює.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED