Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Очільник МОЗ розповів скільки коштів потрібно для технічного переоснащення українських медзакладів

Очільник МОЗ розповів скільки коштів потрібно для технічного переоснащення українських медзакладів Для технічного переоснащення українських медзакладів необхідно 17 млрд грн, вважає міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Для технічного переоснащення медзакладів потрібно 17 млрд грн. Чи є такі кошти додатково? Напевно, ні", - сказав він під час дискусії на Корейсько-українському форумі у Києві у вівторок.
 
Ляшко також повідомив про плани МОЗ запустити у 2022 році кластеризацію медзакладів, щоб визначити "місце та роль кожного з них у системі охорони здоров'я".
"Ми не можемо інвестувати в усі медзаклади однаково. Ми маємо знайти місце та роль кожного медзакладу в системі охорони здоров'я, щоб визначити провідного провайдера з кожної послуги у кожному регіоні", - сказав він.
 
Ляшко нагадав: коли послуги з лікування інфарктів та інсультів були визначені як пріоритетні та почали оплачуватись за підвищеним тарифом, "усі клініки захотіли мати ангіограф".
"Ми розуміємо, що так не може бути, тому що в цьому випадку це обладнання не було б завантажено і працювало б лише дві-три години за день", - сказав він.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED