Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ: проведення онлайн-сесії про розвиток системи екстреної медичної допомоги

МОЗ: проведення онлайн-сесії про розвиток системи екстреної медичної допомогиМОЗ провело онлайн-сесію про розвиток системи екстреної медичної допомоги з керівниками відповідних центрів по всій країні. 

Про підсумки сесії на своїй фейсбук-сторінці розповів міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.
 
Оскільки екстренка є серцем системи охорони здоров’я, його робота має бути чітка та злагоджена. Для цього потрібне стале фінансування. Схвалена на цьому тижні бюджетна декларація на наступні роки закріплює стале виділення коштів для системи екстреної медичної допомоги. 
 
Для повної комплектації автопарку екстренки цього року Медичними закупівлями України буде закуплено понад 600 нових авто. Вперше в історії буде повністю закрито критичну потребу системи в автомобілях, а ТЗ на швидкій буде відповідати європейському стандарту. Окремо, для розв'язання питань експлуатації автопарку проведеться нарада саме з водіями та завідувачами ангарів. Ляшко зауважив щодо бажання почути реальні відгуки про експлуатацію автомобілів, які були закуплені в попередні роки, щоб вплинути на можливі ризики при закупівлі та прийманні машин.
 
По наданню допомоги - Ляшко  наголосив на необхідності неухильного дотримання нових протоколів. Надавати допомогу за цими документами значить надавати сучасну, якісну та дієву екстрену допомогу. 
 
Новим завданням стане цифровізація екстренки. До кінця 2022 року всі бригади не лише матимуть планшети, а й вмітимуть правильно користуватись ними. Цифрові записи спростять передачу даних та звільнять медиків від зайвої роботи та папірців. 
 
Таким чином ми також реалізуємо заходи щодо безбар'єрності. На планшетах будуть вшиті програми для сурдоперекладу та інші необхідні застосунки аби ніхто не відчував і не мав бар’єрів при взаємодії з медиками. 
 
Для себе Ляшко також відмітив декілька питань від колег рішення яких запропонує вже на наступній зустрічі: 
  1. Налагодження взаємодії з національною поліцією, аби у випадках агресивної поведінки пацієнтів бригади мали  супровід та захист.
  2. Доопрацювати та внести на розгляд ВРУ законопроєкт про підвищення відповідальності за напад на бригади ЕМД.
  3. Оптимізувати взаємодію з перевіряючими структурами. Перевірки потрібні й можливі, але вони не мають перетворювати роботу центрів на бюрократичне пекло.
  4. Унормувати питання оренди приміщень для пунктів базування бригад.
  5. Долучити НСЗУ та розпочати перегляд тарифів в програмі медичних гарантій на надання екстреної медичної допомоги.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED