Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Причини затримки виплати компенсацій родинам медиків, які померли від COVID-19: пояснення Кабміну

Причини затримки виплати компенсацій родинам медиків, які померли від COVID-19: пояснення КабмінуУ Кабінеті міністрів пояснили причину, чому затримують виплати компенсації родинам медиків, які загинули від коронавірусу. Там зазначили, що йде тривале розслідування щодо кожного випадку.
Пояснення надала міністерка соціальної політики Марина Лазебна. Про це мовиться на сайті Міністерства соціальної політики.
 
Розслідування проводиться Державною службою з питань праці. Як зазначено, вже завершили слідство щодо 114 випадків. З яких визнали, що:
  • 35 були пов'язані з виробництвом;
  • 79 – не пов'язані.
За даними міністерки вже виплатили кошти 35 сім'ям загиблих медиків. Однак це лише менша частина. Ще розслідують 136 таких випадків.
 
Щодо причини затримки розслідування, пані Лазебна пояснила:
"Воно (розслідування – ред.) проводиться 2 – 3 місяці, але ми знаємо проблему. В комісію повинен входити такий професіонал як профпатолог, але їх на сьогодні в Україні одиниці, і це все стримує швидке розслідування", – пояснила глава Мінсоцполітики.
Вона сказала, що грошей у Фонді соцстрахування вистачає, і уряд готовий виплачувати їх родинам.
 
Нагадаємо, що всередині жовтня 2020 року повідомляли, що з початку пандемії коронавірусу на компенсації заробітку медикам, хворим COVID-19, уже направили 3,2 мільйона гривень.
 
Щодо виплати родинам медиків, то у змінах до державного бюджету на 2020 рік є стаття витрат на фінансову допомогу. Вона стосуватиметься родичів тих медичних працівників, які померли від коронавірусу, виконуючи свій професійний обов'язок.
 
Фінансова допомога рідним померлих медпрацівників надаватиметься лише раз. Лазебна також додала, що медики, які отримали другу та третю групу інвалідності, також почали отримувати кошти. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED