Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ України та ВООЗ уклали Угоду про співпрацю

МОЗ України та ВООЗ уклали Угоду про співпрацюВсесвітня організація охорони здоров’я підписала Угоду про співпрацю терміном на два роки з МОЗ України. Завдяки підписаному документу, спільна робота організації з Україною продовжиться, а також розшириться доступ громадян до якісних послуг охорони здоров’я.
 
«Угода про співпрацю забезпечує чітку «дорожню карту» нашої подальшої співпраці. Фінансування, передбачене Угодою, є важливим внеском у наші спільні зусилля, тому що разом із постійною технічною підтримкою Всесвітньої організації здоров’я, особливо на регіональному рівні, це значно зміцнить наш потенціал для впровадження змін», – зазначив очільник МОЗ Максим Степанов після підписання документа.
Міністр запевнив, що Україна виконає закріплені в угоді зобов’язання. Він підкреслив, що ВООЗ є важливим партнером для України, особливо в умовах пандемії. Водночас Максим Степанов зазначив, що боротьба з пандемією не може нівелювати поставлену Україною мету в імплементації важливого процесу реформи охорони здоров'я.
«Наша чітка ціль – забезпечити гідні умови надання медичних послуг для українців. Реформа медицини є нашим пріоритетом, зокрема, йдеться про модернізацію медицини, зменшення корупції в цій сфері та забезпечення повноцінного захисту», – наголосив Максим Степанов.
Міністр подякував за те, що Україна увійшла до пріоритетного переліку країн у Спеціальній ініціативі ВООЗ із психічного здоров’я на 2019-2023 роки.
 
Директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге також високо оцінив результати співпраці України та Всесвітньої організації охорони здоров’я.  
«Ми високо оцінюємо нашу співпрацю на рівні первинної ланки охорони здоров’я. Разом зі Світовим банком ми ознайомлювалися з ходом реформ у медичній галузі. Ми готові надати підтримку в підготовці Національної стратегії охорони здоров’я, яка буде мати довгострокове бачення розвитку галузі охорони здоров’я до 2030 року», – зазначив він. 
Слід зазначити, що країна й надалі отримуватиме підтримку від ВООЗ у протидії коронавірусній інфекції.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED