Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ України провело тренінг з Міжнародної класифікації функціонування для Міністерства соціальної політики України

МОЗ України провело тренінг з Міжнародної класифікації функціонування для Міністерства соціальної політики УкраїниПродовжується впровадження Міжнародної класифікації функціонування (МКФ) і міжвідомча співпраця для розбудови системи послуг для людей, які потребують надання медичних та соціальних послуг, зокрема реабілітаційних.  У рамках такої співпраці національна тренерка з МКФ Олена Нестерець провела тренінг для Міністерства соціальної політики України. 

На запит Міністерства соціальної політики МОЗ України провело тренінг "Міжнародна класифікація функціонування. Для розробників політик". 

Міжнародна класифікація функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров'я (МКФ) має на меті визначити уніфіковану і стандартизовану мову та схеми опису станів здоров'я та станів, пов'язаних із здоров'ям. 

Використання МКФ  не обмежується лише медичною сферою, бо ця класифікація не зосереджується на діагнозі та наслідках захворювання, а є  класифікацією "компонентів здоров'я" та пов'язаних із здоров'ям компонентів добробуту (таких, як можливість навчатися, працювати, бути залученим до суспільного життя). Саме такий підхід у розвинених країнах використовують медичні працівники, педагоги, соціальні працівники для всебічного розуміння стану здоров’я людини й кращого планування лікування, реабілітації та створення послуг для людей із хронічними захворюваннями, зниженим рівнем функціонування або інвалідністю. Тож соціальна допомога та соціальні послуги є також однією зі сфер, де необхідно використовувати МКФ для забезпечення якості та ефективності цих послуг. 

Нагадаємо, що в рамках запровадження в Україні Міжнародної класифікації функціонування Міністерство охорони здоров'я України спільно з командою МБФ “Українська фундація громадського здоров’я” (УФГЗ) та за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) провело спершу навчання національних тренерів з МКФ у грудні 2018 року, а у червні 2019 провело 25 регіональних тренінгів для лікарів, фізичних терапевтів та ерготерапевтів.

Докладно про МКФ: http://moz.gov.ua/mkf

Як і для чого використовувати МКФ: https://bit.ly/2PgHwy8 

Джерело: http://moz.gov.ua


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED