Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Німецькі фахівці та ЦГЗ узгодили подальші напрями проекту досліджень 2020 – 2022 роках

Німецькі фахівці та ЦГЗ узгодили подальші напрями проекту досліджень 2020 – 2022 роках27 – 28 червня 2019 року у Гамбурзі відбувся Другий симпозіум з питань тропічної медицини та інфекційних захворювань у міжнародному  військово-медичному контексті. Від ЦГЗ було представлено презентацію щодо функціонування лабораторної мережі України з питань лабораторної діагностики кору та краснухи.

Також під час перебування у м. Гамбург відбувся візит фахівців ЦГЗ до Інституту тропічної медицини імені Бернхарда Нохта з метою ознайомлення  з роботою  однієї з 4-х лабораторій Німеччини рівня BSL-4, та  лабораторій рівня BSL-3 вказаної установи.

Захід проходив на базі військового шпиталю. Участь у конгресі взяли фахівці з різних країн, зокрема Франції, Бразилії, Швейцарії, Тунісу та Німеччини.

Спільно з німецькими колегами узгоджено майбутні напрямки співпраці та обговорено питання  продовження спільного проекту досліджень у 2020 – 2022 роках у разі його погодження Міністерством закордонних справ Німеччини. Майбутня співпраця буде спрямована на покращання стану біобезпеки та біозахисту в Україні і фокусуватися на питаннях покращання епідеміологічного нагляду за хантавірусною інфекцією в Україні шляхом впровадження сучасних методів лабораторних досліджень. 

Джерело: phc.org.ua


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED