Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

У Житомирі встановили новий ангіограф

У Житомирі встановили новий ангіографУ Житомирській обласній клінічній лікарні імені Олександра Гербачевського встановили новий ангіограф - високоточне обладнання, яке зокрема дозволяє визначити, де саме у судинах порушений кровообіг. Тепер житомирські лікарі зможуть рятувати ще більше пацієнтів з інфарктом й інсультом.

Це вже другий ангіограф у Житомирській обласній клінічній лікарні, який підсилить потужність закладу. На ньому лікарі зможуть провести додатково близько 2 тисяч вкрай необхідних діагностичних та оперативних втручань.

«Це серйозне підсилення, адже новий ангіограф дає можливість лікувати судини не тільки серця, а й головного мозку», - зазначив головний лікар обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського Богдан Леськів.

Обладнання придбали на умовах співфінансування за кошти державного та обласного бюджетів.

Наразі в Україні функціонує 41 реперфузійний центр, де пацієнти з гострим інфарктом міокарда можуть отримати допомогу 24/7 та 365 на днів на рік. Смертність у таких центрах є втричі нижчою, ніж середній показник в цілому по Україні  (4,7% проти 12,3% відповідно). У випадках, коли є реальні загрози життю, пацієнти отримують стент безоплатно. Завдяки ефективним державним закупівлям на 100% покривається потреба в стент-системах для пацієнтів, які потребують негайного стентування (при гострому інфаркті міокарда із елевацією сегменту ST).

Джерело: http://moz.gov.ua


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED