Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Розпочалась серія публічних консультацій з лікарською спільнотою про запровадження професійного ліцензування

Розпочалась серія публічних консультацій з лікарською спільнотою про запровадження професійного ліцензування11 квітня у Києві відбулась публічна консультація щодо впровадження ліцензування лікарів. В обговоренні взяли участь понад 40 лікарів, представників професійних асоціацій, адміністраторів закладів охорони здоров’я.

Зміни системи доступу до професії лікаря передбачають запровадження принципово інших правил, зокрема створення нового нормативного регулювання.  Чесне обговорення змін, що пропонуються до втілення, знайшло багато схвальних відгуків від представників професійної спільноти.

“Зараз ми відчуваємо, що ми теж причетні до змін. Адже МОЗ України розуміє важливість лікарів. Раніше процеси, які відбувались в МОЗ України, були відсторонені”, - зауважує Скульська Світлана, голова Стоматологічної асоціації Київської області,  заслужена лікарка України, кандидатка медичних наук.

Учасники публічної консультації в Києві підтримали пропозицію, що принципи доступу до професії лікаря мають бути закріплені на законодавчому рівні. Найбільш активно обговорювали питання формування складу органу, що прийматиме рішення про надання, подовження або скасування ліцензії, - Ліцензійної ради.

Формат публічних консультацій МОЗ України свідомо обрало саме для того, щоби почути думку лікарів з усієї країни і розробити законопроект про професійне ліцензування лікарів та відповідні нормативно-правові акти з урахуванням позицій всіх заінтересованих сторін.

Наступна публічна консультація відбудеться у Львові 23 квітня. Також консультації відбудуться в Ужгороді, Рівному, Вінниці, Сумах, Харкові, Дніпрі, Черкасах, Одесі. Взяти участь зможуть лікарі з усіх сіл, селищ, міст, громад України.

Публічні консультації проводить МОЗ України спільно з Офісом ефективного регулювання за сприяння NDI Ukraine та Інституту “Республіка” та завдяки підтримці Уряду Сполученого Королівства Великобританії та Фонду ефективного врядування (GGF).

Джерело: http://moz.gov.ua


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED