Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Офтальмологи обговорили новинки діагностики та лікування захворювань сітківки та зорового нерва

Профільна офтальмологічна конференція, яку відвідали українські та зарубіжні фахівці, пройшла в Запоріжжі. Цього разу захід, приурочений до 70-річчя Запорізької обласної лікарні, було присвячено «Сучасним питань діагностики та лікування захворювань сітківки та зорового нерва», пише timenews.in.ua.
Тема науково-практичного заходу була обрана не випадково: згідно зі статистикою МОЗ України, з 2015 року глаукома і патології сітківки найчастіше стають причиною інвалідності по зору.

За словами Ніни Луценко, професора, завідувача кафедри очних хвороб ЗМАПО, зростання захворюваності безпосередньо пов'язание з інтенсифікацією способу нашого життя. Використання величезної кількості гаджетів, важка робота, погіршення екології, стреси - всі ці фактори призводять до збільшення навантаження на органи зору і негативно впливають на сітківку ока. Чк акцентує увагу фахівець, ця група захворювань, на відміну від катаракти, призводить до незворотної сліпоти. З огляду на актуальність проблеми, конференція була присвячена діагностиці патологій сітківки та зорового нерва. На заході обговорили, як виявляти ці серйозні хвороби на ранніх стадіях і підібрати лікування, здатне зберегти можливість бачити.

Багато уваги на конференції було присвячено сучасним технологіям і офтальмологічному обладнанню. Серед інноваційного обладнання був відзначений оптичний когерентний томограф з функцією ангіографії. Цей сучасний апарат дозволяє фахівцям в режимі реального часу досліджувати судинні кровотоки сітківки ока і за секунди отримати повну картину стану внутрішньої структури ока (диска зорового нерва, макулярної області). Завдяки такій діагностиці офтальмологи можуть виявити судинні порушення у пацієнта ще до виникнення серйозних симптомів і запобігти втраті зору.

В рамках профільної конференції свої напрацювання представили запорізькі офтальмологи, фахівці з різних регіонів України, гості з-за кордону. Також учасникам конференції випала можливість поспілкуватися з Венерою і Тимуром Шаімовими, ​​членами Європейського товариства Euroretina, які представили доповіді в онлайн режимі. З актуальною темою (контроль внутрішньоочного тиску) виступив Павло Бездітко, професор Харківського медуніверситету. Відзначимо, що в Запорізькій обласній лікарні завдяки наявності та оптичного когерентного томографа і лазерної системи, проводиться не тільки сучасна діагностика глаукоми, але і лікування, яке дає можливість зберегти зір пацієнтів.
 
Конференція стала платформою для обміну унікальним, рідкісним практичним досвідом лікування захворювань сітківки та зорового нерва. Презентація кожного виступаючого викликала величезний інтерес, про що свідчила активна дискусія та обговорення після кожної доповіді. Учасники задавали питання про ті чи інші методики, наводили приклади з власної практики, ділилися думками з професорами. Тому в планах організаторів зробити заходи регулярним, щоб підтримувати професійну дискусію, покращувати якість офтальмологічної допомоги пацієнтам.

Автор: Світлана Євсєєва
© Медичниий портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне посилання на zdorov-info.com.ua обов`язково 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED