Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як підтримувати здоровий рівень холестерину: нові рекомендації ACC

Нові рекомендації з підтримки здорового рівня холестерину запропоновані американськими кардіологами. Так, рекомендації тепер припускають більш персоналізований підхід до оцінки ризику та нові варіанти ліків для людей з найвищим ризиком серцево-судинних захворювань. Рекомендації були опубліковані в минулу суботу під час щорічної наукової конференції Американської кардіологічної асоціації (ACC), повідомляє nua.in.ua.

Як зазначив доктор Майкл Валентайн (Michael Valentine), президент Американського коледжу кардіології, високий рівень холестерину не є однаковим для всіх, тому в нових рекомендаціях підкреслюється важливість персоналізованого підходу до лікування. У нових рекомендаціях розглядається багато проблем, що виникли в зв'язку з оновленням керівних принципів п'ять років тому.

Правила 2013 року були невідповідними по ряду причин, включаючи і використання уніфікованого розрахунку ризиків, в якому не враховувалася сімейна історія, вік та інші індивідуальні речі пацієнтів. Якщо терапія статинами не дозволяє адекватно знизити рівні холестерину, виникає небезпека серцевого нападу або інсульту,  проте ефективність препаратів часто залежить від особистих факторів пацієнта, відзначається в нових рекомендаціях колегії кардіологів США.
 
Слід підкреслити, що американська колегія кардіологів (ACC) є найстарішим і найвідомішим об'єднанням фахівців в області серцево-судинної медицини, що нараховує більше 43 тисяч фахівців. Сьогодні це медичне товариство - світовий лідер в області розробки політики охорони здоров'я, стандартів і рекомендацій, проведення наукових досліджень.

Автор: Світлана Євсєєва
© Медичниий портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне посилання на zdorov-info.com.ua обов`язково 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED