Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Гепатит А в Миколаєві: троє хворих у важкому стані

Гепатит А в Миколаєві: троє хворих у важкому станіУ Миколаєві збільшується кількість хворих на гепатит А, наразі їх уже 62 особи. У важкому стані знаходиться 3 пацієнти: 2 дорослих та 1 дитина. Про це повідомляє ІА “Уніан” з посиланням на ТСН.

Поки мова йде про спалах хвороби, а не про епідемію. Велика ймовірність, що всі хворі вживали розливну питну воду, яка була очищена неналежним чином. Наразі ведеться розслідування даної справи, частина кіосків, які продавали питну воду в місті, зачинена. Поліція чекає на результати проб води. Якщо вони підтвердять факт зараження людей через неякісну питну воду, проти її розповсюджувачів будуть відкриті кримінальні провадження.

Гепатит А – це вірусне захворювання, за якого ураження зазнає печінка. Людина інфікується через вживання неякісних харчових продуктів чи води, а також через антисанітарію, недостатню особисту гігієну.

На відміну від гепатиту В та С, гепатит А не призводить до хронічних хвороб печінки, але може сильно ослабити здоров’я та викликати гостру печінкову недостатність, що є смертельною. Проявитися захворювання може через 14-28 днів після зараження. Головні симптоми гепатиту А наступні:
  • підвищення температури тіла;
  • загальна слабкість;
  • втрата апетиту;
  • діарея;
  • блювання;
  • біль у животі;
  • потемніння сечі;
  • пожовтіння шкіри та очних білків.
Оскільки хвороба є вірусною, специфічного лікування не існує. Симптоми проходять повільно, одужання триває декілька тижнів та іноді навіть місяців. Не можна допускати зневоднення організму через діарею та блювання, термінової госпіталізації потребують хворі з ознаками гострої печінкової недостатності.

Профілактика гепатиту А – це забезпечення доступу населення до безпечної питної води, належна утилізація стічних вод, дотримання правил особистої гігієни. Поки в Миколаєві рекомендують пити лише кип’ячену воду, частіше мити руки, їсти лише якісні харчові продукти, які пройшли достатню термічну обробку. Краще їсти вдома або у перевірених місцях громадського харчування.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED