Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Благодійники передали Україні обладнання для заготівлі та переробки донорської крові вартістю 790 000 євро

Благодійники передали Україні обладнання для заготівлі та переробки донорської крові вартістю 790 000 євроДанська компанія Vingmed придбала для Міжнародного благодійного фонду Global Medical Aid, а він, у свою чергу, передав Україні прилади для роботи з донорською кров’ю: стандартизації процесів її забору, переробки та зберігання. Вартість даного обладнання становить 790 тисяч євро. Про це було повідомлено на прес-брифінгу, що проходив 7 лютого 2017 року у приміщенні Українського кризового медіа-центру в Києві.

На прес-брифінгу були присутні представники МОЗ, компанії Vingmed, благодійного фонду Global Medical Aid, Київського міського центру крові, Фонду народонаселення ООН. Усі вони відмітили, що якісна і безпечна кров для населення – надзвичайно актуальне питання для сьогодення нашої країни.

Майже кожна область отримає анонсоване обладнання, в Україну надійшло 27 комплектів, призначених для лікарень та центрів забору крові обласного та міського значення. Інформацію про те, куди саме, у які конкретні заклади та міста вони надійдуть і коли, МОЗ поки не надає. Також до обласних медичних закладів у рамках цієї програми буде передано 60 вагонів-помішувачів із запаювачами магістралей Compoguard та 8 автоматичних екстракторів компонентів крові Compomat.

Спікери прес-брифінгу зійшлися на думці, що кожна людина може раптово потребувати переливання крові. Сьогодні Україна гостро потребує сучасного обладнання у даній медичній сфері. Адже процедура забору та зберігання донорської крові є досить дорогою в нашій країні, погано стандартизованою. У МОЗ повідомили, що нині розробляється концепція створення Служби крові України.

Спікери висловили подяку митниці та Міністерству соціальної політики України за підтримку та усунення перешкод у роботі даного проекту, і, звісно ж, подякували благодійникам з Данії.

Також йшла мова про стандартизацію заготівлі не лише донорської крові, а й донорської плазми, що використовується для виготовлення препаратів крові. Отримане обладнання допоможе нашій державі і в цьому питанні.

Резюме доповідачів наступне: надану допомогу важко переоцінити для медичних закладів, які збирають, зберігають та використовують кров донорів. Подібне сучасне обладнання допоможе покращити рівень роботи даної сфери охорони здоров’я.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED