Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

На конференцію з педіатрії у Вінниці завітали Уляна Супрун та Євген Комаровський

На конференцію з педіатрії у Вінниці завітали Уляна Супрун та Євген Комаровський4 листопада 2016 року у місті Вінниця, в приміщенні Військово-медичного центру відбулася конференція «Захід зустрічає Схід: педіатрична практика у системі громадського здоров’я». Організатором заходу стала «Українська академія педіатрії». Конференція була масштабною, зібрала більше як 350 учасників із 9 областей України. Мета заходу – обговорення проблем педіатричної галузі в нашій державі та обмін практичним досвідом у цій сфері.

Конференція була цікава через склад своїх учасників. Наприклад, її відвідала в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, відомий педіатр доктор Євген Комаровський, член «Академії європейської педіатрії» Арунас Валіуліс. Такий «зірковий» склад учасників привернув до заходу підвищену увагу преси.

Доктор Комаровський говорив журналістам про необхідність ламання ще радянських стандартів в педіатрії та медицині в цілому. Він також наголосив на особистій відповідальності кожного за своє здоров’я та здоров’я своїх дітей. Треба розуміти певні елементарні речі та не давати себе обдурити, бо, за словами лікаря, «70 % ліків, які ви купуєте, – це фуфломіцини».

Також Євген Комаровський зазначив, що Україна знаходиться на порозі епідемії багатьох важких хвороб через дуже низький рівень вакцинації. Тому зміни в медицині повинні початися саме згори, інакше буде запізно рятувати ситуацію.

Уляна Супрун повідомила, що для реформи медицини, яка зараз відбувається, пріоритетною є первинна ланка, зокрема педіатрія. Вона сказала, що раніше «не було розуміння, що педіатрія є дуже специфічна і потрібна спеціальність, а діти відрізняються від дорослих». Зараз ситуація інша, роль педіатрії не зменшуються штучно.

Арун Валіуліс наголосив на гострій необхідності реформ в медичній галузі України, адже Європа підтримує нас, але і чекає на зміни в охороні здоров’я нашої країни.

Загалом конференція «Захід зустрічає Схід: педіатрична практика у системі громадського здоров’я» показала єдність провідних фахівців та громадських діячів вітчизняної медицини у боротьбі за покращення нашої системи охорони здоров’я, зокрема педіатричної практики.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED