Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чому корисно для здоров’я пити теплу воду?

Чому корисно для здоров’я пити теплу воду?Вода – це основа життя, від зневоднення людина може навіть померти. Тому лікарі й наголошують на необхідності пити достатню кількість рідини впродовж доби. Проте найбільш корисною є саме тепла вода. Чому ж так?

Вплив теплої води на здоров’я людини

Теплу воду корисно пити з наступних причин:
  • Вживання теплої води покращує метаболізм. Тепла вода у вранішній час покращує обмін речовин на 30%, особливо якщо до неї додати лимон та імбир. Тепла вода з лимоном та імбиром має ще й протизапальну дію та є надзвичайно корисною для роботи шлунково-кишкового тракту.
  • Тепла вода нормалізує роботу кишечника. Особливо це актуально для людей із поганою перистальтикою кишечника, яка призводить до закрепів. Нерегулярність випорожнень провокується ще й дефіцитом рідини в організмі. Тож склянка теплої води, особливо випита зранку натщесерце, допоможе покращити перистальтику кишечника і буде сприяти нормалізації процесу дефекації.
  • Вживання теплої води покращує процес травлення. Склянка теплої води перед кожним прийомом їжі допоможе травному тракту налаштуватися на ефективну роботу. Тепла рідина стимулює вироблення необхідних ферментів у шлунку, крім того, вона розбавляє шлунковий сік, знижує рівень кислотності та покращує перетравлення їжі. Якщо ж її пити після їжі, вона підтримає травну активність та допоможе засвоїти всі поживні речовини. Крім того, тепла вода виводить токсини з організму, очищує сечостатеві шляхи.
  • Тепла рідина полегшує боротьбу із застудою та ГРВІ. Тепла вода знімає набряк та закладеність носу, полегшує кашель, усуває набряк дихальних шляхів, розріджує мокротиння. А якщо до неї ще додати мед або ще й лимон, вона стане прекрасним засобом від застуди.
  • Тепла вода омолоджує шкіру. Властивості теплої води давно відомі та широко використовуються в косметології. Вона очищає організм від токсинів, через які виникають прищі та вугрі на шкірі. Щоб шкіра була здоровою та сяючою, лікарі рекомендують випивати не менше, як 1,5 літри чистої питної теплої води на день.
  • Вживання теплої води сприяє покращенню циркуляції крові. Тепла вода знижує рівень холестерину в крові, також має судинорозширюючі властивості. У результаті покращується кровообіг, органи та системи працюють краще.
Достатнє вживання рідини – це обов’язкова умова нормальної життєдіяльності людського організму. Оптимальним варіантом є тепла вода, яка має безліч корисних для здоров’я властивостей.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED