Перевозка больных

Біль у грудях при ПМС: методи усунення та профілактика

Біль у грудях при ПМС: методи усунення та профілактикаКожна жінка хоч раз відчувала болючі відчуття в грудях перед настанням критичних днів.  Груди як би наливаються і додатково стають занадто чутливими, що в цілому викликає дискомфорт. По-науковому це потрібно називати мастодинією. Причиною цього є зміна рівня статевих гормонів, а сам процес виникнення болю як приходить, так і піде.

Бувають ситуації, коли цей симптом може бути причиною різних захворювань. Коли біль у грудях при ПМС виникає стабільно, то це нормальне явище, але якщо болючі відчуття продовжуються тривалий час і не залежать від критичних днів, тоді варто звернутися до лікаря. Необхідно ретельно проаналізувати даний симптом, зрозуміти причини та наслідки, а також з'ясувати інструменти як позбутися або полегшити болючі відчуття.

Як позбутися болю?

Виділяють кілька порад та рекомендацій, які підійдуть практично для кожної жінки. Насамперед потрібно розглянути своє харчування. Достатньо підтримувати здорове харчування.

Після овуляції та до настання критичних днів слід виключити з раціону такі категорії продуктів:
  • алкогольні напої;
  • продукти, де склад доповнюється кофеїном;
  • солодощі;
  • смажене м'ясо;
  • молочні продукти;
  • жирну ковбасу;
  • сіль;
  • сало.
Кондитерські вироби можна замінити горіхами, фруктами та сухофруктами. Не зайвим буде приймати вітаміни В6 та Е. Обов'язково потрібно включити до раціону велику кількість овочів та риби.

Також варто організувати повноцінний відпочинок, адже хронічна втома лише посилить болючі відчуття. Потрібно спати як мінімум 8 годин, займатися фізичною активністю, зокрема танцями, розтяжкою та йогою. Прості прогулянки вечорами також не будуть зайвими і стануть чудовим способом нормалізувати сон.

Профілактичні заходи

Необхідно регулярно обстежувати себе, тому що чергові болючі відчуття можуть бути симптомом захворювання. Потрібно стати перед дзеркалом і візуально оцінити груди. Вони повинні бути симетричними, без змін за розмірами та кольором. Також варто переконатись у відсутності ущільнень, а для цього потрібно провести пальпацію.

Коли потрібна допомога лікаря?

Якщо біль локалізована в одному місці і довгий час не минає, це привід звернутися до лікаря. Також якщо після початку місячних груди все одно продовжують боліти, тоді потрібно пройти діагностику. При виділенні з сосків обов'язково доведеться звернутися до лікаря за допомогою, як і при зміні їх кольору і появі больових відчуттів при пальпації.

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED