Перевозка больных

Вплив погодних умов на стан серцево-судинної системи

Вплив погодних умов на стан серцево-судинної системиЗахворювання серця та судин займають провідне місце в структурі захворюваності та смертності в Україні. З настанням осені часто спостерігається загострення хронічних хвороб, особливе місце серед  яких посідають хвороби серцево-судинної системи. Цьому сприяють зміна погодних умов, біоритмів, способу життя.

Під впливом холоду відбувається звуження периферичних судин, що може сприяти підвищенню артеріального тиску. Навіть у пацієнтів з гіпертонією, які чітко дотримуються рекомендацій лікаря, може виникнути гіпертонічний криз. Для нього характерні наступні симптоми: як головний біль, запаморочення, порушення зору, нудота, блювання, біль у ділянці серця, відчуття нестачі повітря, серцебиття. До того ж, не всі симптоми  можуть спостерігатись одночасно у певного пацієнта. Тому пацієнту з гіпертонічною хворобою рекомендується завжди мати з собою препарат для швидкого зниження артеріального тиску (наприклад, каптопрес), аби змогти після узгодження зі своїм лікарем самостійно знизити тиск. У випадку важких, ускладнених гіпертонічних кризів необхідно викликати швидку допомогу або лікаря. Лише лікар http://www.doctorsam.com.ua/може оцінити клінічну ситуацію та прийняти рішення щодо умов подальшого лікування.

Також різка дія холодного повітря може спровокувати стенокардію (виникає так звана «холодова стенокардія»). Симптоми серцевого нападу: відчуття давлячого, стискаючого болю за грудиною та у ділянці серця; характерною, проте не обов’язковою ознакою є ірадіація (розповсюдження ) болю у ліве плече, руку, під ліву лопатку; інтенсивність болю помірна,у випадку інфаркту міокарда-біль сильний, супроводжується загальним збудженням, пітливістю, відчуттям страху, відзначається блідість шкірних покривів, задишка, можливі нудота та блювання. У разі виникнення стенокардії потрібно негайно викликати швидку допомогу, разом з тим - заспокоїти хворого, надати йому горизонтальне положення, покласти під голову подушку, забезпечити доступ свіжого повітря, зняти тісний одяг, дати під язик таблетку нітрогліцерину, або (за  відсутності нітрогліцерину - валідолу). Якщо через 5 хвилин після прийому біль не зникає - дати другу таблетку нітрогліцерину та уважно спостерігати за хворим. У випадку інфаркту міокарда після прийому нітрогліцерину біль у серці не зникає, необхідна термінова госпіталізація. Також у пацієнтів із серцевою недостатністю холод, що сприяє звуженню судин, може збільшити навантаження на серце та призвести до декомпенсації захворювання. Клінічно це проявляється задишкою, відчуттям нестачі повітря, виникненням або збільшенням набряків нижніх кінцівок.

У будь - якому випадку, пацієнтів із захворюваннями серцево-судинної системи, доцільно відвідати лікаря з метою  обрання  тактики лікування та розробки рекомендацій щодо попередження загострень та ускладнень хвороби.

В Медицинском центре Doctor Sam http://zdorov-info.com.ua/meduchrezhdenija/item/16102-set-meditsinskih-tsentrov-doctor-sam.html на все вопросы вам ответят по телефону +38 (044) 392-92-91.

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED