Перевозка больных

Як довго можна відпочивати у санаторіях

Як довго можна відпочивати у санаторіяхДостатньо один раз купити путівку до санаторію та спробувати цей формат відпочинку на одному з бальнеологічних курортів, щоб у майбутньому щиро побажати сюди повернутися.  Реальний список санаторіїв Трускавця настільки великий, що за бажанням поступово можна спробувати відпочивати практично в кожному з них. Але варто розуміти, що максимально корисний відпочинок буде тільки в тому випадку, коли ідеально підходить за профілем лікування з поточним захворюванням.

Курорт Трускавець орієнтований переважно на захворювання пов'язані з органами травлення та сечостатевої системи. Але, тут є здравниці та з іншими, більш вузькими профілями, здатними не лише покращити стан поточного здоров'я, а й повністю позбавити недуги. Індивідуальний підхід та сучасне фізіотерапевтичне обладнання якнайкраще в цьому допомагають.

Як зробити відпустку в санаторії максимально приємною

Лікувальні процедури займають не так багато часу, незважаючи на те, що їх необхідно проходити щодня. Умовну складність викликають регулярні походи до центрального бювету мінеральних вод тричі на день. Але, щоб заощадити час та сили на цьому занятті, можна обрати санаторій із власним бюветом у медичному центрі. Це особливо підвищує комфорт у зимові місяці відпочинку на курорті, у моменти сильного дощу, мокрого снігу.

Комфортабельність відпочинку підвищується внаслідок таких факторів:
  • кілька разів відвідати СПА-центр у своєму санаторії чи сусідньому готелі;
  • скористатися всіма перевагами внутрішньої інфраструктури комплексу;
  • вибрати для проживання максимально комфортний номер;
  • санаторії з харчуванням за системою «шведський стіл» надають широке меню;
  • прокатне туристичне спорядження розширює сферу прогулянок.
Під час тривалого відпочинку фахівці рекомендують один або два рази скористатися послугами туристичної, одноденної поїздки до архітектурних або природних пам'яток Прикарпаття. Регіон багатий на різноманітні локації, які приємно заповнюватимуть відпочинок на бальнеологічному курорті. Крім цього, не варто забувати про місто. У Трускавці є багато цікавих місць, які будуть цікаві дітям, дорослим та людям похилого віку.

З чого варто розпочати вибір санаторію

Комплексів, здатних запропонувати одночасно лікування та комфортне проживання на курорті, досить багато. Кожен відпочивальник має свої, індивідуальні вимоги. Але, незважаючи на всі ці складності, є досить простий алгоритм дій для попереднього пошуку оптимального санаторію.

Необхідно для себе дати відповіді на питання, які дозволять звузити коло пошуку всього до однієї або трьох здравниць:
  1. Повноцінне лікування, профілактика чи відпустка у санаторних умовах.
  2. Медичний профіль здравниці повинен відповідати захворюванню.
  3. Наявність достатньо комфортного типу номера для проживання.
  4. Наявність необхідної інфраструктури особисто для вас (інтернет, стоянка).
  5. Можливість продовжити термін перебування у санаторії для лікування захворювання.
Важливо: якщо поїхати на курорт удвох, вибрати для проживання сумісний номер, відпочинок для кожного буде економічно вигіднішим. Саме з цієї причини до Трускавця так часто прагнуть приїхати цілою родиною. Чим вище знаходиться номер, тим краще з його вікон відкривається краєвид на гори та курортну частину міста. Але ранкове сонце не дозволить виспатися, якщо ви звикли перебувати в ліжку довше, принаймні під час своєї повноцінної відпустки.

Особливості харчування у санаторіях Трускавця

Не варто переживати, що під час відпочинку чи лікування вам доведеться постійно докуповувати харчові продукти чи готові страви. Меню повністю враховує необхідний баланс між користю та ситістю людини у період комплексного відпочинку. Сучасні їдальні при санаторних комплексах поділяють кухню на два типи. Страви приготовані за спеціальною рецептурою для дієтичного харчування при лікуванні цілого ряду захворювань бальнеологічним методом. Другий підхід, повноцінне харчування за системою «шведський стіл».

Підходить для всіх, хто приїхав заради профілактики:
  • у меню досить багато збалансованої їжі;
  • дієтичні страви з мінімальною кількістю солі;
  • щодня протягом тижня різноманітні меню;
  • можливість замовити страви із розширеного списку;
  • велика кількість свіжих овочів, фруктів, соків.
Крім цього, курорт може похвалитися досить великою різноманітністю ресторанів європейської та національної кухні. Не проблема знайти тематичні кафе, орієнтовані лише на певні види страв. У тому числі популярну італійську піцу та східні роли. Залишитися голодним та незадоволеним харчуванням у Трускавці фізично неможливо.

Хто може відвідувати СПА-центри на курорті

За останні кілька років стало модно поєднувати відпочинок та деякі СПА-процедури. Адже вони не лише приємні для тіла, а й допомагають розслабитись фізично. Позбавляють стресового стану. Просто приємні для тіла, як частина бальнеологічного, профілактичного лікування. SPA-зони можна побачити не тільки в окремо взятих готельних комплексах, а й у великих звичайних санаторіях.

Основними свідченнями для відвідування лазні, сауни, басейну та додаткових процедур можна назвати:
  1. Необхідність швидко, але ефективно позбавити організм токсинів.
  2. Прогріти тіло після тривалого перебування на відкритому морозному повітрі.
  3. Частина звичайного відпочинку після тривалого робочого періоду.
  4. Як частина розслаблюючої процедури зі зняттям стресу та інших психологічних проблем.
  5. Усі здорові люди, яким подобається паритися у лазні чи сауні.
Особливо приємно відвідувати під час відпочинку басейн. Він не просто доступний, настійно рекомендований для дітей, дорослих та людей похилого віку як універсальний засіб для зміцнення імунітету. Плавання, найпростіший та одночасно ефективний спосіб зміцнити м'язи, суглоби та кістки. Під час відвідування басейну інтенсивно працює серце, зміцнюючи не тільки кровоносну систему, але й позбавляючи тіло надлишків холестерину.

Важливо: протипоказань до відвідування доступного всім басейну дуже мало. Наявність шкірних захворювань, що передаються по воді, деякі захворювання гінекологічного характеру та гостра серцева недостатність. У всіх інших випадках басейн буде прекрасним доповненням до повноцінного відпочинку в Трускавці.

Поїздка на курорт, як найкращий подарунок

Люди похилого віку не завжди можуть проявити активну ініціативу, аби вплинути на покращення власного здоров'я. Найкращим подарунком, будь-якої пори року, незалежно від причини, буде путівка до одного з профільних санаторіїв. Бальнеологічний курорт Трускавець ідеально пристосований для людей практично будь-якого віку, аж до 80 років. Усі багатоповерхові будинки мають повністю робочі пасажирські ліфти. Людей з поважним віком можуть розмістити на нижніх поверхах, щоб їм було простіше щодня діставатись до медичного центру на проходження курсу фізіотерапії.

До переваг подарунка варто додати:
  1. Бальнеологічне лікування максимально корисне для людей похилого віку.
  2. Зміна обстановки позитивно впливає психологічний настрій.
  3. Повноцінне та збалансоване харчування підвищує активність.
  4. Більшість санаторіїв об'єднують житловий та лікувальний корпуси переходами.
  5. Можливість познайомитись з іншими відпочивальниками свого віку.
У процесі відновлення свого здоров'я люди похилого віку не будуть більшу частину дня перебувати у власному, нехай і комфортабельному номері. У них є безліч можливостей цікаво, пізнавально та корисно проводити час у Трускавці. Починаючи від повсякденних прогулянок великою територією парку, до численних розваг у вечірній період, коли всі медичні процедури закінчені.

Вибрати оптимальний санаторій в Трускавці vsesanatorii.com/ua/ для людей похилого віку не складно. Головне, дізнатися від якої хвороби вони страждають найбільше, направити всі ресурси на те, щоб упоратися з нею. У цьому плані пріоритет варто віддавати оздоровницям, здатним нормалізувати травлення, покращити стан суглобів, опорно-рухового апарату чи загальне оздоровлення організму із застосуванням цілого комплексу фізіотерапії.
 
Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED