Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Використання одноразових рукавичок: основні правила

Використання одноразових рукавичок: основні правилаПандемія підвищила попит не лише на маски та антисептики, але й на застосування рукавичок. І якщо щодо застосування рукавичок в громадських місцях викликало спірне ставлення, то в медицині ці вироби належать до основних індивідуальних засобів, які захищають від патогенних мікроорганізмів, як медичного працівника, так і пацієнта.
Виділяють декілька різновидів виробів, основними якими є оглядові рукавички та хірургічні. Відповідно, якщо хірургічні рукавички мають більш вузьку сферу застосування (контакт з відкритими рановими поверхнями, операції), то діагностичні (оглядові) ми використовуємо навіть в побуті. 
 
Новинкою на ринку України стали вітрілові рукавички. Вони належать саме до групи оглядових виробів та є нестерильними.
Чому варто обрати саме вітрілові (вініл синтетик) рукавички? Плюсів даного засобу індивідуального захисту є безліч:
  1. Відсутність у складі латексних протеїнів, тобто рукавички є абсолютно безпечними для людей, які мають алергію на латекс.
  2. Стійкість до спиртовмісних речовин.
  3. Широка область застосування (від медицини та косметологічних кабінетів до застосування в побуті).
  4. Стійкість до проколів.
  5. Гладка текстурована поверхня.
  6. Міцні!
Придбати оглядові нестерильні вітрілові рукавички, які є не припудреними можливо в медичному маркеті ITMED. Саме там Ви зможете знайти для себе рукавички потрібного для Вас кольору та розміру. Зауважимо, що не припудрені рукавички не погіршують їх якість, навпаки, саме через напудрювання може розвинутися алергія, а якість буде погіршуватися при тривалому використанні. Тому саме в медичних цілях краще купувати вітрілові не напудровані рукавички.
 
Медичний маркет ITMED гарантує високу якість засобу за доступною ціною. 

Правила застосування рукавичок 

  • Забороняється торкатися обличчя руками, навіть і в тому випадку якщо на вас рукавички.
  • Виріб потрібно правильно знімати, з метою запобігання розповсюдження бруду, бактерій по інших ділянкам тіла:
  1. не торкаючись оголеної ділянки шкірного покриву, візьміть за зовнішній край однієї рукавички таким чином починаючи знімати її витягуючи всередину;
  2. продовжуйте тримати рукавичку іншою рукою (одягненою);
  3. знімайте рукавичку з другої руки, при цьому покладіть пальці всередину рукавички у верхній частині зап'ястя. Тобто варто знімати другий виріб так, щоб перевернувши його назовні одна рукавичка залишалась всередині іншої.
  • Поведіть гігієнічну обробку рук. Це важливо оскільки коли ми знаходимось в рукавичках наші руки починають потіти, що спричиняє стрімкому росту бактерій в комфортних для них умовах тепла та вологості.
  • Рукавички забороняється використовувати повторно.
Наголошуємо, що рукавички належать до тих засобів індивідуального захисту на яких забороняється економити, адже неправильне використання рукавичок або застосування однієї пари при контактуванні з декількома пацієнтами підвищує ризик розповсюдження патогенних мікроорганізмів.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм