Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

До Дня онкохворої дитини оголосили результати художнього конкурсу «Діти мають право на майбутнє!»

До Дня онкохворої дитини оголосили результати художнього конкурсу «Діти мають право на майбутнє!» Щорічно 15 лютого світ відзначає День онкохворої дитини, до якого приурочено багато заходів та благодійних акцій у різних країнах. Цього року в Україні було вперше проведено Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Діти мають право на майбутнє!», переможців якого було названо 15 лютого 2017 року в ТРЦ «Ocean Plaza» в Києві, у фойє кінотеатру Cinema-Citi. Там же були представлені для виставки кращі роботи юних митців, їх підтримував своєю грою струнний квартет студентів Київської дитячої Академії мистецтв.

Організатором конкурсу став благодійний фонд «Таланти України». До Дня онкохворої дитини оголосили результати художнього конкурсу «Діти мають право на майбутнє!» До його роботи долучилися: БФ «Таблеточки», Київська дитяча Академія мистецтв, кінотеатр Cinema-Citi, компанія «Медінвест», Vista-Mediclub. Конкурс проводили на території Київської дитячої Академії мистецтв, на огляд журі було представлено 400 робіт від 200 талановитих юних художників, які хворіють на рак різних форм. Представники конкурсу відвідали близько 24 медичні заклади, щоб прийняти роботи на конкурс, тому в ньому приймали участь діти з усіх куточків країни.

Журі конкурсу складалося з викладачів та студентів Київської дитячої Академії мистецтв. Адже було відмічено, що лише дитячим оком можна по-справжньому оцінити  роботу юного митця. Роботи аналізувалися за такими показниками, як композиція, колористика і, звичайно ж, емоційність.

Діти представили малюнки на конкурс у 5-ти номінаціях:
  • Мої друзі.
  • Моє майбутнє.
  • Моя Батьківщина.
  • Домашні улюбленці.
  • Різдво.
Також було вручено Гран-прі за кращі ілюстрації музичних творів.

Виставка усіх робіт, не лише найкращих, і досі проходить у Київській дитячій Академії мистецтв.

До Дня онкохворої дитини оголосили результати художнього конкурсу «Діти мають право на майбутнє!» В кінці урочистої церемонії переможцям та призерам конкурсу у різних номінаціях було вручено дипломи та заохочувальні й цінні призи від спонсорів йа організаторів акції. На території кінотеатру Cinema-Citi в ТРЦ «Ocean Plaza» виставка буде працювати до 22 лютого 2017 року. Всі охочі можуть її відвідати, підтримати онкохворих дітей як морально, так і матеріально. Організатори акції відкрито прозвітують про цільове призначення отриманих коштів для лікування конкретних пацієнтів та допомоги онкоцентрам у різних регіонах країни.

Благодійний фонд «Таланти України» планує зробити цю акцію щорічною, адже мистецтво допомагає дітям, хворим на рак, у лікуванні, надихає їх на боротьбу, відволікає від важких думок. Благодійники закликають суспільство активніше залучатися до подібних заходів, усіляко підтримувати їх та поширювати інформацію про них у колі свого спілкування. Адже тільки об’єднавшись ми можемо долати страшні хвороби і дарувати нашим дітям майбутнє.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED