Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ: удосконалення та розширення процедури укладання договорів керованого доступу

МОЗ: удосконалення та розширення процедури укладання договорів керованого доступуПопри воєнну агресію російської федерації проти України, МОЗ та Державне підприємство «Медичні закупівлі України» вживають усіх доступних заходів для стабільного функціонування ланцюгів постачання лікарських засобів, які закуповуються централізовано, а також для утримання закупівельних цін на рівні 2021 року, попри ризики, які закладають постачальники товарів, а також валютних коливань. 

Новим інструментом для забезпечення фінансової доступності лікарських засобів має стати укладання договорів керованого доступу з виробниками лікарських засобів, які вже закуповуються, та щодо яких буде проведена державна оцінка медичних технологій за скороченою процедурою. 
 
Реалізація вказаного інструменту дозволить МОЗ закуповувати інноваційні лікарські засоби за значно нижчими цінами. За попереднім досвідом проведення переговорів – мова йде про зниження вартості лікарських засобів у кілька разів. Це дозволить закуповувати більше лікарських засобів за умови обмеженого бюджетного фінансування. Постачальники ж зможуть отримати стабільні та гарантовані умови постачання їх медикаментів протягом терміну дії договору.

Ухвалені зміни стосуються вдосконалення регулювання проведення державної оцінки медичних технологій та укладання договорів керованого доступу. Зокрема, виключені терміни проведення переговорів. Це необхідно для того, щоб розблокувати проведення наявних переговорів, і мати можливість прийняти позитивне рішення після завершення воєнного стану, а не приймати негативне рішення зараз. 

Відзначається, що частина постачальників лікарських засобів щодо яких проводились переговори, вже надали гуманітарну допомогу у цих лікарських засобах.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED