Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

МОЗ: в Україні почала працювати нова модель інтернатури

МОЗ: в Україні почала працювати нова модель інтернатуриДо нової моделі інтернатури належить низка суттєвих переваг, від електронного розподілу, який забезпечує прозорий доступ до місць в інтернатурі, компенсація закладам охорони здоров`я витрат на підготовку інтернів до збільшення практичної частини підготовки в інтернатурі й оновленого переліку спеціальностей, що відповідає вимогам Європейського Союзу до післядипломної медичної освіти. 

Також окрім цього відбулося оновлення вимог до баз стажування та програми підготовки в інтернатурі, що відповідають Європейським програмам підготовки.
 
Вступ до інтернатури за обраною спеціальністю визначатиметься конкурсним балом, який розраховується  на основі середнього балу оцінок, КРОК2 та ОСКІ.  Оцінювання здатності до виконання самостійної роботи під час атестації буде базуватися на  результатах КРОК 3 та співбесіди.
 
Лікар може отримати право на професійну діяльність в Україні лише після проходження інтернатури.

Так випускник, знаючи свій конкурсний бал, самостійно в електронному кабінеті обирає  спеціальність, вищий заклад освіти та базу стажування. Він має можливість вказати 5 власних пріоритетів за спеціальністю, закладом освіти та базою стажування. До 15 червня випускник подає заяву для участі в рейтинговому розподілі. 
 
Автоматизований електронний  розподіл на основі конкурсного балу та встановлених випускником  пріоритетів визначає пропозицію щодо спеціальності, закладу освіти та бази стажування. 

До 15 липня випускник приймає або відхиляє пропозицію. 1 серпня лікар-інтерн приступає про проходження інтернатури. 
 
Заочна частина підготовки у закладі охорони здоров’я складає 9 місяців у кожному навчальному році. Очна частина у закладі вищої освіти становить три місяці. 
Після закінчення інтернатури інтерн проходить атестацію з присвоєнням звання лікаря (провізора) спеціаліста за певною спеціальністю. 
 
Нова модель забезпечує рівні можливості доступу до інтернатури для всіх випускників незалежно від виду фінансування навчання в закладі вищої освіти.
 
Також відповідно до Європейського досвіду нова модель інтернатури передбачає оновлення переліку спеціальностей в інтернатурі. З 35 спеціальностей, які раніше здобувалися в інтернатурі, залишилося лише 23 спеціальності. Після закінчення інтернатури лікарі мають можливість отримати вторинну спеціалізацію.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED