Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Омега-3, як профілактика коронавірусу

Омега-3, як профілактика коронавірусу Вчені переконані, що вищий рівень Омега-3 в організмі пов'язаний зі зниженим ризиком смерті від COVID-19. Відповідно низький його рівень підвищує ризики смерті серед пацієнтів в рази.
Так вченими зі США було проведено спостереження за 100 пацієнтами з COVID-19, яких госпіталізували до медичного центру "Cedars-Sinai" з 1 березня 2020 року. Хворих розділили на 4 групи рівно по 25 людей, виходячи з рівня омега-3 в їхній крові.

У першій групі з найвищим рівнем омега-3 помер лише 1 пацієнт. У групах з нижчими рівнями внаслідок хвороби померли 13 людей. Автори підкреслили, що відносний ризик смертності серед пацієнтів з нижчим рівнем Омега-3 був приблизно в 4 рази вищим.

“Хоча це пілотне дослідження не відповідає стандартним порогам статистичної значущості, воно надає переконливі докази позитивного ефекту омега-3 для зниження ризиків несприятливих наслідків при COVID-19”, – розповів один з авторів дослідження Араш Ашер.

З яких продуктів можна отримати Омега-3:
  1. Жирна морська риба: оселедець, скумбрія, лосось та сардини. Доцільним буде вживати її двічі на тиждень, цього достатньо, щоб спожити необхідну дозу жирних кислот.
  2. Морські водорості, а також морська капуста (ламінарій) чи сушені азійські водорості.
  3. Лляне насіння та олія. В них є ALA, з якої ми утворюємо інші типи омега-3, хоч і не надто ефективно. Лляне насіння корисніше споживати меленим, аніж цілим. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED