Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

11 травня українці зможуть безоплатно перевірити здоров’я ясен у понад 300 клініках

11 травня українці зможуть безоплатно перевірити здоров’я ясен у понад 300 клінікахХвороби ясен є найбільш поширеною причиною втрати зубів. 11 травня — у Європейський День здорових ясен, ініційований Європейською Федерацією пародонтологів, — кожен зможе безоплатно перевірити ясна і пройти парадонтальний скринінг-тест.

Як і де перевірити здоров’я ясен:

  1. Заходьте на сайт http://www.perio.com.ua/.
  2. Обирайте свій регіон та клініку, яка бере участь у цій програмі.
  3. Приходьте на обстеження вже у ці вихідні.

Найбільш поширені захворювання ясен — гінгівіт та пародонтит. Не варто зволікати з візитом до лікаря, щойно помітили перші симптоми. Це можуть бути почервоніння та набряк, кровотеча під час чищення зубів, неприємний запах чи присмак у роті. Якщо не звертати на них увагу, наступним етапом може бути опущення ясен та втрата зуба. 

Пародонтит може призвести не лише до втрати зубів. Бактерії, що виникають внаслідок цієї хвороби можуть потрапити в кров через тканину ясен і викликати серйозні проблеми зі здоров’ям — пародонтит пов’язують з респіраторними захворюваннями, ревматоїдним артритом, захворюванням коронарних артерій або інсультом.

Також нещодавні дослідження показали ймовірну роль бактерій Porphyromonas gingivalis, які викликають хронічне запалення ясен, у розвитку хвороби Альцгеймера.

Пам’ятайте, що лікувати ясна потрібно оперативно. Для здоров’я ясен та всієї ротової порожнини головне не відкладати візит до стоматолога до останнього та не забувати про прості правила гігієни, як-то “правило 2-х хвилин” та інші корисні поради для збереження здорової усмішки.

Джерело: http://moz.gov.ua


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED