Перевозка больных

Як плавання змінює ваш мозок і робить вас психічно здоровішими

Як плавання змінює ваш мозок і робить вас психічно здоровішими. Швидше всі в басейн, бо втратите унікальну можливість відновити свій мозок!

Ми всі знаємо, яким розслаблюючим може бути плавання. Воно дозволяє більшій кількості кисню надходити в м'язи і змушує вас регулювати своє дихання. Плавання також відмінний спосіб зменшити стрес. А плавання під водою – це як мандри у інший світ. Вода спотворює небо над головою, відкидаючи відображення сонця в майже ефірномий візерунок на дні басейну. Тож не дивно, що плавання переносить вас в ідеальний ментальний простір.

Як поводить себе мозок під час плавання?

Плавання – це медитативна вправа. Функції мозку поліпшуються дякуючи процесу, який відомий як нейрогенез гіпокампу, коли ваш мозок замінює втрачені клітини в результаті стресу. Якщо ви потрапляєте у воду, ваш настрій одразу піднімається, а втома і депресія відступають. В той час, коли хронічні стреси призводять до атрофії клітин мозку, плавання його лікує лише своєю наявністю.

Недавні дослідження австралійських вчених довели, що під час занурення у воду, кровотік до середньої мозкової артерії збільшується на 14%, а приплив крові до їх задні церебральної артерії збільшується на 9%. Це збільшує живлення мозку киснем в багато разів. Ніякі фізичні вправи на суші не дають такого ефекту, в той час як аква-аеробіка та плавання надають потужний поштовх регенерації ваших мозкових клітин.

Це означає не лише, що ваше психічне здоров’я буде в нормі, а й фізичний стан організму поволі зрушиться в позитивний бік. Хвороби спини, постопераційні стани та навіть гінекологічні захворювання http://umg.kiev.ua/ru/ginekologija.html можуть покинути ваше тіло, якщо регулярно займатися плаванням. Лікарі http://umg.kiev.ua/багатьох клінік підтверджують наявність збалансованості всього організму після регулярних занять плаванням.

Плавання поліпшує ваше психічне здоров’я.

Плавання допомагає вам виключити зовнішні подразники: після того, як ви поринаєте у воду, всі зовнішні звуки відсікаються. Єдине, що ви відчуваєте, це вода навколо вашої шкіри. Ви зосереджуєтесь на своєму диханні та на воді навколо. Речі стають набагато простіше, коли ви плаваєте. Це одна з форм рухливої медитації.

Це чудова форма фізичних вправ низького впливу: ковзаючи крізь воду ваше серце отримує потужне тренування. Плавання також відмінно підходить для ваших м'язів і легень, одночасно маючи низький вплив на суглоби. Коли ви дбаєте про своє тіло, ваш емоційний стан значно покращується. Купання кілька разів на тиждень є відмінним засобом не лише для тренувань, але й для поліпшення настрою.

Під час плавання виробляються ендорфіни. Після занять відчувається позитивний вплив цих чудових гормонів, а після – піднесений настрій. Всі зайві тривоги зникають, а гормони стресу компенсуються м’язовою релаксацією. Нові клітини ростуть в мозку в результаті звільнення від стресу.