Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як доглядати за нігтями взимку?

Як доглядати за нігтями взимку?Може здатися банальним – доглядати окремо за нігтями. Але чи помічали ви, що в холодну пору нігті частіше починають слоїтися, тріскатися та ламатися, з'являються задирки, і це на додачу до сухої шкіри рук. Тому пара зайвих рекомендацій по догляду за ними будуть доречними.
  • Spa-процедури для нігтів
Парафінотерапія: дуже давня і популярна процедура догляду за шкірою рук та нігтями. Основа процедури в обгортанні рук в розтопленому парафіні та очищенні його за допомогою скрабу. Парафін живить шкіру, створюючи захисну плівку й насичуючи корисними мікроелементами.

Гарячий манікюр: призначений для власників сухої шкіри з наявністю задирок. Процедура складається з застосування ванночок для рук, наповнених підігрітими спеціальними оліями. Результат після процедури – розм'якшення кутикули, зняття лущення та почервоніння.

Масаж кутикули: масаж корисний для поліпшення кровообігу, при цьому прискорюється ріст нігтів, шкіра відновлюється. Для масажу використовуйте підходящі для вас олії або креми (які не викликають алергічну реакцію), та втирайте їх масажними рухами в шкіру рук й область кутикул.
  • Захисні косметичні засоби взимку
Для того, щоб захистити ваші руки від холоду, запасіться невеликим арсеналом допоміжних засобів:

Олія для кутикули: взимку при виборі олії, звертайте увагу на склад. Важливо, щоб обов'язковим компонентом були рослинні олії (мигдальна, жожоба). Наносити її потрібно кілька разів на день, особливо після миття рук.

Зимовий крем для рук: ціна та марка крему - це вибір кожного. Але бажано перед покупкою читати склад. Важливі наявність компонента алантоїну, вітамінів, рослинних олій та воску. Такий склад зможе захистити вашу шкіру, створити захисну плівку та відновити ліпідний баланс.

Скраби: досить використовувати скраб або пілінг всього один раз в тиждень, для того щоб пом'якшити огрубілу шкіру.
  • Що відбувається з нігтями, в холодну погоду?
Взимку, коли ми недоотримаємо необхідні вітаміни, це впливає і на наші нігті, вони починають лущитися. Зазвичай це внаслідок нестачі кальцію, цинку, заліза, вітамінів групи А, В і С.

А через порушення кровообігу в холод нігті повільніше ростуть, правда, ми цього не помічаємо.
  • Елементарний буденний захист шкіри рук та нігтів
  1. Мийте руки теплою водою: холодна вода робить шкіру грубою, а дуже гаряча її сушить.
  2. Пийте вітаміни: щоб зробити нігті міцними та здоровими правильно харчуйтеся. Взимку в доповнення до харчування, бажано приймати і вітамінні добавки, щоб зробити нігті здоровими зсередини.
  3. Використовуйте рукавички: рукавички взимку на вулиці – необхідний атрибут. Вони захищають шкіру від втрати вологи. Вдома використовуйте гумові рукавички при роботі з побутовими засобами для миття посуду чи прибирання, щоб не пошкодити руки хімічними речовинами.
  4. Давайте нігтям відпочити: мова йде про покриття нігтів лаками.  Нігті можуть вбирати різні речовини, так само як і шкіра.  І при постійному їх покритті лаком вони стають ламкими та виглядають не найкращим чином.  В процесі перерви, доглядайте за нігтями за допомогою спеціальних масок або інших косметичних засобів.
Не забувайте про такі прості, забираючи мало часу речах і ваші руки будуть завжди прекрасно виглядати.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм