Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Медики дослідили вплив затьмарення сонця та місяця на здоров’я людини

Медики дослідили вплив затьмарення сонця та місяця на здоров’я людини  Сонячні та місяцеві затьмарення явище досить поширене. Але, лікарі впевнені, що ці природні явища мають негативний вплив на самопочуття навіть цілком здорової людини. Особливо страждають метеозалежні люди, у котрих навіть звичайні дощ або сніг можуть викликати погіршення самопочуття.

Більш за всіх страждають «хронічні» хворі 

Дослідження, проведені українськими та російськими вченими-медиками підтвердили негативний вплив затьмарення Сонця та Місяця на організм людини. Для проведення досліджень було обрано групу людей: половина здорових, а половина страждаючих на різні хвороби. Вже за годину початку затьмарення у більшості гіпертоніків піднявся артеріальний тиск, спостерігалося  звуження судин, потужність викиду крові серцем також зросла. Кров почала нерівномірно постачатися до півкуль головного мозку: нервова система вийшла з ладу. Медики сподівалися, що всі ці явища відбуватимуться тільки за два дні після затьмарення, коли космічні промені від Сонця впадуть на Землю. 

Місяць – супутник Землі, який розташований дуже близько до нас. Сонце дає нам енергію, а Місяць навпаки, забирає. У цей час система регуляції організму перевантажена, вона фактично перевіряється на міцність. Особливо мають багато проблем зі здоров'ям у цей день люди з серцево-судинними відхиленнями, гіпертоніки. Погано себе також почуватимуть люди, у яких час затьмарення збігся із курсами лікування від яких-небудь захворювань. 

Лікарі радять відпочивати та приймати душ 

У такі дні лікарі радять краще не бути активними, дії матимуть неадекватний вигляд. Чим швидше ви намагатиметеся щось робити, тим більш буде ймовірність помилок. 
У якості «антидепресанта» спеціалісти пропонують прийняти 
«медичний коньяк»  - настоянку глоду. Але якщо у вас проблеми з ШКТ (шлунково-кишковим трактом), алергічні реакції, поширений артеріальний тиск або будь-які інші хронічні хвороби, обов’язково порадьтеся зі своїм лікарем щодо вживання настоянки глоду. Взагалі «медичний коньяк» допомагає регулювати роботу судин, усуває спазми, настоянка глоду має тонізуючу дію.

Ще лікарі рекомендують приймати контрастний душ (його, до речі, добре приймати щодня). Холодна вода має бути не нижче 15 градусів, стояти під прохолодною водою можливо секунд 20-30 (у жодному разі не більше), гарячий душ має тривати 2-4 хвилини. З ранку обливання закінчувати краще прохолодною водою, вона має тонізуючу дію, а ввечері -  теплою. Ці процедури чудово впливають на роботу судин, стверджують спеціалісти.

Астрологи, навпаки - пропонують починати нове життя 

У ведичних текстах під час затьмарень Місяця знайшлися поради уникати прийому їжі за 10 годин до затьмарення, а в момент самого затемнення зайти у воду (це може бути море, річка, або просто залізти у повну ванну.). У періоди місячного затемнення розумом керують емоції, а інстинкти розквітають як то кажуть «у всій своїй красі». Астрологи вважають сонячні затьмарення перемикачами потоків подій. Інакше кажучи, саме у період сонячного затьмарення краще починати «нове життя». У цей день рекомендують відмовлятися від шкідливих звичок: організму так легше адаптуватися. А от на роботі, навпаки, не слід починати нічого нового, виконуйте звичайну щоденну працю. 

У сонячне затьмарення інстинкти переважно ніяк себе не проявляють, розум майже відключений. У цей період вдало закладаються хороші звички,чітко обдумана мета має всі шанси на реалізацію. У дні затьмарень краще приділити більш уваги своєму здоров'ю; не знаходитися серед натовпу; обережніше сидіти за кермом; відмовитися від відряджень та уникати грошових операцій або укладання угод. Останнє сонячне затьмарення українці пережили  майже два тижні тому - 1 вересня, 16-го вересня очікується місячне затемнення. А наступні затьмарення Сонця і Місяця відбудуться у лютому 2017 року. 

Автор: Світлана Євсєєва
© Медичиний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активна гіперсилка на zdorov-info.com.ua обов`язкова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм