Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Проблеми з потенцією у чоловіків. У чому причина слабкої ерекції та як цьому зарадити?

Проблеми з потенцією у чоловіків. У чому причина слабкої ерекції та як цьому зарадити?Повноцінне та регулярне сексуальне життя вкрай важливе як для фізичного, так і для психічного здоров’я чоловіка. Проте статистика стверджує, що проблеми з ерекцією досить розповсюджені у чоловіків віком від 20 до 55 років. Чому ж виникають ці «збої» та як їх можна уникнути?

Чому виникають проблеми з потенцією?

Проблеми у сексуальній сфері – це дзеркальне відображення психічного та фізичного стану чоловіка, вони ніколи не виникають самі по собі, нізвідки. До найбільш поширених причин проблем з потенцією відносять:
  1. Психогенні – це стреси та депресії.
  2. Нейрогенні. Це можуть бути травми, деформації хребта, розсіяний склероз, алкоголізм, цукровий діабет, порушення нервової провідності в зоні спинного та головного мозку, загальне пониження рівня тестостерону в організмі тощо.
  3. Артеріальні. До них відносять гіпертонію, порушення нормального кровотоку в судинах статевого члена, паління цигарок, високу концентрацію жирів у крові.
  4. Лікарські. Мається на увазі прийом адреноблокаторів, деяких гормонів, антидепресантів.
  5. Хвороба Пейроні (трапляється вкрай рідко), симптом якої – викривлення статевого члена.
  6. Урологічні захворювання, наприклад, хронічний простатит.
Нестійка чи слабка ерекція – це однозначний привід звернутися до лікаря.

Як боротися із сексуальними розладами?

В залежності від причини виникнення, неповна ерекція лікується консервативними методами, за допомогою хірургічного втручання, або ж комплексно. Кожен випадок індивідуальний, тому лише лікар може прийняти рішення про способи лікування та терапевтичні заходи.

До консервативних методів лікування нестійкої ерекції відносяться наступні:
  • консультації сексопатолога;
  • вживання медикаментозних засобів, які покращують кровообіг в статевому органі;
  • призначення гормонів тестостерону;
  • фізіотерапевтичні процедури.
Якщо консервативні методи не допомагають, лікар може прийняти рішення про необхідність оперативного втручання. Звичайно, лише за згодою пацієнта. Найчастіше це судинні операції та пенісі, які допоможуть відновити нормальну роботу кровотоку.

В домашніх умовах можна спробувати не допустити чи подолати цю проблему наступними методами:
  1. Помірним фізичним навантаженням – рух не дасть розвинутися застійним явищам у тазі.
  2. Ранковим сексом – о 8-9 годині ранку чоловічій організм виробляє статеві гормони, тому цей час найсприятливіший для інтиму.
  3. Прогулянками босоніж – на людській стопі є енергетичні точки, що регулюють сексуальне збудження, а ходьба без взуття їх стимулює.
  4. Контрастним душем, що є прекрасним тренуванням для судин.
  5. Регулярним статевим життям – чудова профілактика усіляких розладів.
Також існують продукти, які здатні покращувати ерекцію. Це м’ясо, риба, молочні продукти, хліб, печена картопля, капуста, горіхи, овочеві супи.

Ще варто розуміти, що проблеми з потенцією можуть викликати звичайна перевтома та постійні стреси. Ритм сучасного життя такий високий, тож зовсім недивно, що сучасні чоловіки так часто знаходяться у стані стресу і, як наслідок, відчувають певні сексуальні проблеми.

Здорове та регулярне статеве життя – запорука морального та фізичного задоволення, нормальних, міцних стосунків між чоловіком та жінкою. Тому не варто опускати руки, коли виникають у цій сфері певні проблеми. Усе можна вирішити і подолати, важлива підтримка, терпіння та зважений підхід до процесу подолання труднощів.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм