Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Оксигенотерапія: застосування кисневого концентратора та як кисень може врятувати життя

Оксигенотерапія: застосування кисневого концентратора та як кисень може врятувати життяПроведення кисневої терапії в домашніх умовах стало розповсюдженим методом додаткового лікування COVID-19. Особливо це питання є актуальним для людей похилого віку, з наявністю в анамнезі захворювань хронічного характеру зі сторони серцево-судинної системи, органів дихання.
Саме для цього в пріоритеті є застосування кисневих концентраторів. 
Кисневий концентратор - це прилад медичного призначення, який дає можливість отримувати високу концентрацію кисню з навколишнього повітря відфільтрованого на молекулярному рівні. 
 
Відмітимо, що кисневий концентратор є зручним для домашнього застосування в тому, що сам продукує кисень. Його не потрібно їздити та заправляти, на відміну від кисневих балонів або кисневих подушок. 
 
Також прилад простий у застосуванні та є вибором тих пацієнтів, що потребують постійної кисневої підтримки в домашніх умовах.

Показання до застосування кисневого концентратора

У більшості випадків застосування кисневого концентратора призначено для пацієнтів з низькою сатурацією, коли рівень кисню в крові сягає від 92% та нижче. 
 
Стани, при яких необхідно проводити оксигенотерапію:
  • хронічне обструктивне захворювання легень;
  • відновлення після оперативних втручань;
  • розвиток проблем з диханням, що може бути викликано надмірною масою тіла;
  • апное уві сні;
  • бронхіальна астма;
  • фіброз легень, що розвивається внаслідок впливу токсичних речовин на робочому місці, тривалого паління.
Відповідно одним з найпоширеніших причин застосування кисневої терапії є COVID-19, внаслідок якого дуже часто як ускладнення розвивається вірусна пневмонія, що безпосередньо впливає на сатурацію хворого.  
 
Призначити кисневу терапію повинен тільки лікар, оскільки надмірне застосування кисню може викликати не менше негативних наслідків ніж його дефіцит.
Лікар встановлює кисневий потік, частоту та час сеансів. 
 
При недостатньому насиченні киснем у хворого розвивається гіпоксія, коли в крові знижується рівень кисню, а це своєю чергою першочергово призводить до ураження органів, що найбільше його потребують (мозок та серце).

Які плюси у придбанні кисневого концентратора?

  1. Універсальність: окрім лікувальної дії, кисневі концентратори є доцільними для підтримання свого самопочуття у задовільному стані. Це насамперед пов'язано з екологією та забрудненістю повітря яким ми дихаємо. Нас часто турбує головний біль, втомлюваність, блідий колір шкіри, сонливість. В профілактичних цілях компенсувати дефіцит кисню можна шляхом кисневих коктейлів, тобто напої (вода, трав'яний відвар, сік) насичуються киснем. Однак зауважуємо на необхідності попередньої консультації з лікарем, оскільки до кисневої терапії також існують протипоказання (алергічні реакції, загострення хвороб органів травлення, сечокам'яної та жовчнокам'яної хвороби).
  2. Економія часу та коштів: прилад можна застосувати у будь-який зручний для вас момент.
  3. Прилад не потребує наповнення киснем, тобто є автономним.
Внаслідок того, що проблема з киснем в Україні стоїть досить гостро, все більше людей починають купувати для особистого використання кисневі концентратори, як наслідок не завжди існує можливість придбати прилад через його дефіцит. Обрати кисневий концентратор за розумною ціною з усіма необхідними сертифікатами (що є обов'язковим при придбанні приладів медичного призначення!) Ви зможете в медичному маркеті ITMED
 
Відмітимо, що кисневий концентратор не є панацеєю від коронавірусної інфекції, однак він зможе врятувати життя. І якщо для медичних закладів доцільнішим у плані потужності все ж таки є кисневі станції, то для домашньої реабілітації незамінним приладом стане саме - кисневий концентратор.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED