Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Вініри. що собою представляють та мета їх фіксації?

Вініри. що собою представляють та мета їх фіксації? Здорові та доглянуті зуби – одна з ознак успішної людини. Але як діяти, якщо «голлівудська» посмішка далека до ідеалу? За допомогою вінірів, все це можливо змінити.

Вініри – це тонкі накладки на передні зуби (відповідають товщині контактній лінзі), які використовують для відновлення естетичного образа.

Матеріал для виготовлення вінірів

  1. Найбільш ходовим матеріалом для вироблення вінірів є кераміка, адже вона максимально ідентична з емаллю зубів. Керамічні вініри використовують для приховування великих та численних дефектів зубів. Перевага кераміки в тому, що вона найменш чутлива до харчових барвників, міцна та має великий спектр відтінків. Термін споживання 10-15 років.
  2. Композитні вініри: при встановленні підточується передня поверхня зубів та наноситься пломбувальний матеріал. Характеризуються швидкою та бюджетною постановкою. Зазвичай композитними вінірами маскують поодинокі дефекти зубів. Мінуси: крихкі, чутливі до харчових барвників, велика товщина. Термін використання 5 років. 
  3. Цирконієві вініри: характеризуються високою міцністю та завтовшки від 0,3 мм (майже непомітні). Наявне бактеріальне покриття, яке запобігає розвитку карієсу. Термін використання 20 років. Через свою складність в постановці, роботу виконують тільки високоспеціалізовані лікарі.

Показання

  • наявність неестетичних старих пломб;
  • потемніння зубів; відколи та стертості зубів;
  • щілини між зубами.

Протипоказання

  • екстремальне заняття спортом;
  • патологічна стертість зубів;
  • наявність шкідливих звичок, що у свою чергу знецінить роботу;
  • неправильний прикус.

Постановка вінірів


Процес встановлення вінірів займає приблизно до двох тижнів, в залежності від матеріалу. Існує два методи :
  1. Прямий метод, коли встановлення відбувається відразу(використовують для встановлення композитних вінірів). Матеріал наноситься на дефектний зуб, твердне та шліфується.
  2. Непрямий метод, коли накладки спочатку виготовляються попередньо в лабораторії.
Сам процес досить кропіткий. Розпочинається все з огляду пацієнта, визначення проблеми та протипоказань. Далі лікар проводить професійну гігієнічну чистку зубів, роблять зліпки. І як завершальний етап, в залежності від методу, встановлюються пластини. В процесі встановлення, пацієнту рекомендують дотримуватися суворого режиму харчування.

Догляд


Для того, щоб накладки послугували вам довгий час, необхідно дотримуватися правильного догляду.
  1. Бути обережними при вживанні твердих харчових продуктів (горіхи, насіння, м'ясо їсти невеличкими шматочками).
  2. Відмова від куріння та алкоголю.
  3. Належна гігієна зубів.
Наше покоління та технології надають можливості, які раніше були малодоступні, і проблеми з зубами відкладалися на задній план. Але тепер ви можете за допомогою професіоналів подарувати собі посмішку своєї мрії.

Джерело: itmed.org

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм