Перевозка больных

Лечение алкоголизма

Медичне обладнання в ITMED

Не допустити підлітковий алкоголізм

Не допустити підлітковий алкоголізм Сумно, але в середньому підлітки починають вживати алкоголь в 14-15 років. Медична статистика говорить про те, що «гратися» спиртним починають і дівчатка, і хлопчики приблизно одинаково. Батьки часто не помічають симптомів того, як розвивається алкоголізм в їхньої дитини, тому що на перших етапах захворювання може протікати непомітно. Хоч би яким «правильним» не були син або дочка, кожному з батьків підлітка важливо знати перші симптоми алкоголізму.

ЧОМУ ПІДЛІТКИ МОЖУТЬ ПРИЗВИЧАЇТИСЯ ДО АЛКОГОЛЮ

Більше 90% підліткового алкоголізму в Україні відбувається на тлі конфліктів в сім'ях і низькою забезпеченості батьків. Однак половина підлітків, які стали постійно вживати алкоголь, росли в забезпечених сім'ях, де батьки концентрувалися на своїй кар'єрі, а не на дітях. Найчастіше діти починають пробувати слабоалкогольні напої: вони доступніше за ціною, не всі продавці вимагають паспорт при купівлі алкоголю і т. д. Згадаймо себе — напевно кожен з нас пробував алкоголь підлітком, але ось пристрастився до нього далеко не кожен.

Підліток може стати алкоголіком буквально за кілька місяців, причому не застраховані від цього навіть хороші діти й «круглі» відмінники, які таким чином можуть знімати стрес, намагатися наслідувати товаришам або просто пити спиртне на зло батькам.

ПЕРШІ ОЗНАКИ ПІДЛІТКОВОГО АЛКОГОЛІЗМУ

Не завжди від підлітка, схильного до алкоголю, буде пахнути спиртним. Особливо якщо він пізно повертається додому або часто залишається ночувати у друзів — Ви не можете бачити, в якому він стані. Батькам варто звернути увагу, як їх дитина поводиться.

Так, підлітки часто поводяться зухвало, але при алкоголізмі настає часта раптова зміна настрою, веселість і ейфорія може за секунду змінитися смутком і депресією. Якщо ваша дитина все частіше вранці починає вести себе агресивно, не пам'ятає подій, то велика ймовірність, що він вживає алкоголь.

Избавит от алкоголизма и запоев препарат Алкофарм.

ЩО РОБИТИ БАТЬКАМ, ЧИЯ ДИТИНА П'Є СПИРТНЕ

Якщо від підлітка часто пахне алкоголем, він змінився свою поведінку, то заборони, покарання або принизливі «лекції» не допоможуть — потрібно звертатися до нарколога. Дуже важливо своєчасно помітити початок хвороби і почати комплексну терапію, оскільки підлітковий алкоголізм відрізняється від дорослого, відповідно, лікування захворювання теж.

Спеціаліст порекомендує не тільки психологічну допомогу, при необхідності - медикаментозне лікування, але і вибере найбільш ефективні в кожному індивідуальному випадку методи профілактики розвитку алкоголізму.


Автор: Світлана Євсєєва
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне посилання на zdorov-info.com.ua обов`язкове


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм