Перевозка больных

Лечение алкоголизма

Медичне обладнання в ITMED

Наслідки куріння марихуани: від безпліддя до психічних розладів

Наслідки куріння марихуани: від безпліддя до психічних розладівУ світі панує міф про те, що вживання марихуани є абсолютно нешкідливим заняттям, яке не призводить до залежності та не впливає негативно на здоров’я. Насправді, це не так, адже куріння, особливо систематичне, цього легкого наркотику має згубний вплив на функціональні особливості людського організму. А каннабіноїди, які присутні у складі марихуани, призводять до появи стійкої залежності.

Вплив марихуани на людський організм

Наслідки систематичного куріння травки, як її називають в народі, найбільше відображаються на мозковій діяльності, проявляються порушеннями розумових здібностей та психіки людини. Підступність марихуани в тому, що спочатку симптоми залежності проявляються мало, курець добре себе почуває і без неї. Проте настане час, коли без марихуани буде «ломка», і її захочеться покурити будь-що.

Позбутися нервозності допоможе препарат Седанов.

Марихуана має негативний вплив на такі органи та системи людини:
  • Мозок. Систематичне куріння травки тягне за собою порушення процесів мислення, негативно впливає на розуміння навколишньої дійсності, людина не може мислити абстрактно, їй важко вчитися. Якщо марихуану вживати впродовж тривалого періоду, будуть відзначатися порушення пам’яті, панічні стани.
  • Репродуктивна система. Марихуана погано впливає на репродуктивну систему як чоловіків, так і жінок, може спровокувати безпліддя. У чоловіків травка є причиною дефіциту тестостерону, зміни гормонального статусу, серйозних порушень статевого розвитку підлітків. Через неї погіршується якість сперми, знижується рухливість сперматозоїдів. Поступово сексуальний потяг знижується, натомість розвивається імпотенція. У жінок марихуана знижує фертильність (шанси завагітніти стають дуже незначними). Куріння марихуани під час вагітності призводить до викиднів, передчасних пологів, розвитку важких відхилень у розвитку плоду.
  • Легені. Токсичні речовини впливають і на роботу легенів: у курців марихуани зростають ризики розвитку бронхітів, фарингітів, раку органів дихання, адже в процесі горіння травки відбувається виділення канцерогенних смол.
  • Серцево-судинна система. Під впливом марихуани у людини відзначається прискорене серцебиття, тиск різко підвищується, що цілком ймовірно може стати причиною проблем у роботі серцево-судинної системи. Мова йде і про інфаркти, і про інсульти, і про інші патологічні стани.
  • Психіка. Одразу після вживання марихуани людина відчуває ейфорію, може бачити галюцинації, втрачає відчуття реальності, всі проблеми відходять на задній план. Саме тому їй хочеться відчути цей стан повторно, і вона курить косяк знову і знову. Проте з часом у курця розвиваються психози, неконтрольовані напади агресії, панічні атаки. Небезпека розвитку шизофренії у людей, які систематично курять марихуану, є в 5 разів вищою, ніж у решти. Стійка залежність тягне за собою поступову деградацію особистості.
Особливо небезпечною марихуана є для підлітків, адже порушує у них процеси статевого дозрівання та провокує вживання більш важких наркотиків, наприклад, амфітамінів.

У курця марихуани поступово розвивається стійкість до наркотику, він перестає отримувати бажане задоволення і часто починає шукати більш важкі наркотичні засоби. Статистика стверджує, що 99% наркозалежних починали із простої травки, проте потім переходили на вживання наркотичних речовин більш серйозної дії. Тож є над чим подумати перед тим, як взяти до рук косяк.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм