Перевозка больных

Лечение алкоголизма

Медичне обладнання в ITMED

Пивний алкоголізм та його наслідки для здоров’я

Пивний алкоголізм та його наслідки для здоров’яБагато людей не проводить паралелей між пивом та поняттям «алкоголізм», а дарма, адже від цього напою можна потрапити у страшну, стійку залежність. Під пивним алкоголізмом розуміють хворобливу тягу до даного напою, вона розвивається дуже швидко та непомітно, а позбутися її надзвичайно складно.

Симптоми, які змушують занепокоїтися

Про пивний алкоголізм свідчать наступні симптоми:
  1. У людини формується потреба у постійному збільшенні дози пива для того, щоб отримати бажаний ефект від його впливу на свою поведінку, настрій тощо.
  2. Часте, щоденне вживання пива у великих кількостях.
  3. Дратівливість та навіть агресивність, яка з’являється у людини, якщо до пива немає доступу «тут і тепер».
  4. Сп’яніння супроводжується втратою пам’яті.
  5. Людину мучить безсоння вночі, а вдень вона, навпаки, почувається кволо, дуже хоче спати.
  6. Втрата контролю над ситуацією: пива хочеться завжди, незважаючи на місце перебування, час доби тощо.
  7. Виникає постійне бажання похмелитися.
  8. Обсяг випитого пива перевищує 1 літр на день.
  9. Без пива людина не може розслабитися, підняти собі настрій.
Избавит от алкоголизма и запоев препарат Алкофарм

Зовнішні ознаки пивного алкоголізму

Пивного алкоголіка «видають» такі зовнішні ознаки:
  • надлишкова вага;
  • важке, шумне дихання;
  • мішки під очима;
  • синюватий колір обличчя;
  • неприємний запах з роту, який нагадує запах кислих яблук чи ацетону (виникає через порушення функції підшлункової залози, а також через підвищення рівня цукру в крові).
Людина, що страждає на пивний алкоголізм, буде відчувати слабкість, біль у попереку. На чоловіків зловживання пивом впливає погано в плані їхньої сексуальної функції: потенція різко знижується, може розвинутися безпліддя, тестостерон перестає вироблятися, його заміняють жіночі гормони, які призводять до появи жирових відкладень в області живота, грудей.

Наслідки пивного алкоголізму для здоров’я

До пива звикання розвивається набагато швидше, ніж до інших шкідливих напоїв, і людина при цьому психологічно не відчуває небезпеки, адже проблема традиційно не сприймається серйозно. Пивний алкоголізм негативно впливає на роботу органів та систем:
  • Серце. Зловживання пивом провокує збільшення розмірів серця, його стінки та порожнини розширюються, стають товщими, в серцевому м’язі виникає некроз. Також під впливом вуглекислого газу, яким насичене пиво, розширюються судини. Все це є причиною багатьох серцево-судинних захворювань.
  • Ендокринна система. Токсичні речовини та солі, що містяться в даному напої, корегують вироблення гормонів у людини: у чоловіків пригнічується продукування тестостерону, у жінок же починають домінувати чоловічі гормони над жіночими. Пивний алкоголізм тягне за собою безпліддя, а вживання пива матір’ю у період грудного вигодовування своєї дитини може провокувати епілептичні судоми у малюка.
  • Мозок. Його клітини через пиво відмирають, це негативно впливає на інтелектуальні здібності людини, її здатність до засвоювання нових знань та умінь. Якщо пивний алкоголізм не лікувати, людина може стати слабоумною.
  • Нирки. Пиво має сечогінну дію, через його зловживання з організму вимиваються корисні білки, амінокислоти, мікроелементи, вітаміни, такі як магній, калій, вітамін С тощо. Через це порушується кислотно-лужний баланс, нирки починають працювати в екстремальному режимі. Це тягне за собою витончення ниркових судин, через що виникає загроза крововиливу.
  • Органи шлунково-кишкового тракту. Найбільше страждає печінка: у ній виникає запалення та ймовірний розвиток цирозу. Пивний алкоголізм провокує гастрит, проблеми із травленням, больові відчуття в районі шлунку та кишечнику. Також пивний алкоголізм є однією з причин раку товстої кишки.
Пивний алкоголізм – це дуже небезпечна хвороба, яку ні в якому разі не можна недооцінювати. Якщо виникає на неї підозра, слід звернутися до спеціалістів, які допоможуть подолати проблему. Та головне – не заперечувати її, а усвідомити і зробити все, щоб вибратися з халепи.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм