Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Секрети зимового догляду за шкірою: як захиститися від морозу?

Секрети зимового догляду за шкірою: як захиститися від морозу?Холодна пора року – це справжній стрес для нашої шкіри через важкі погодні умови, перепади температур та опалення в приміщеннях. Проте дерматологи та косметологи стверджують: і взимку можна виглядати чудово, просто треба знати, як саме доглядати за шкірою у цей час, і не лінуватися. Що ж треба знати про зимовий догляд за шкірою?

Правила догляду за шкірою взимку

Почати розгляд даної теми слід з процесу вмивання. Про мило, пінки та лосьйони, що містять спирт, краще поки забути. Звичайна проточна вода теж може бути не найкращим варіантом, після неї шкіра буває дещо «стягнутою». Взимку найкраще очищувати шкіру спеціальним косметичним молочком, м’яким тоніком чи лосьйоном, що не містить у своєму складі спирту. Це вбереже її від надмірного пересушення.

Зволожуючими кремами краще користуватися ввечері, приблизно за годину до сну. Найбільш оптимальним є нанесення крему одразу після водних процедур, на вологу шкіру. Перед виходом з дому крем слід наносити мінімум за годину, інакше від нього буде більше шкоди, ніж користі.

До головних правил догляд за шкірою взимку належать наступні:
  • Зволожуючий крем повинен містити вітамін Е та обов’язково вітамін D, якого так бракує шкірі взимку.
  • Слід обрати крем з вітаміном К, якщо є схильність до утворення судинних зірочок.
  • Якщо температура повітря нижче 0°С, краще не користуватися сухою косметикою для нанесення макіяжу. Для цього може підійти жирний тональний крем, кремоподібні тіні для повік.
  • Якщо шкіра дуже суха, можна додавати до тонального крему трішки зволожуючого, ретельно перемішуючи отриману суміш та наносячи її на обличчя за півгодини до виходу з дому.
  • Не варто купатися в гарячій воді, вона ще більше буде сушити шкіру.
  • Не слід розтирати тіло після душу жорстким рушником, краще ніжно промокнути шкіру. Банний рушник та рушник для обличчя повинні бути м’якими, приємними на дотик.
  • Необхідно пити багато води, це допоможе зволожити шкіру, нормалізувати роботу сальних залоз.
  • Рекомендовано взимку зволожувати повітря у приміщенні за допомогою спеціального приладу.
  • Можна використовувати термальну воду для зволоження шкіри впродовж дня. Вона продається в спеціальних компактних балончиках, які легко помістяться в сумочці. Термальну воду можна розбризкувати навіть зверху макіяжу.

Як вберегти шкіру від старіння на морозі?

Залежно від певного типу шкіри, вона може по-різному переносити вплив холодного повітря та вітру. Якщо обличчя та руки взимку виглядають блідими, сухими, лущаться та мають просто нездоровий вигляд, на допомогу можуть прийти косметологічні засоби, які містять рослинні екстракти, кедрову олію, олію жожоба.

Не можна забувати про маски для обличчя в холодну пору року. Вони повинні живити шкіру та насичувати її вітамінами. Маску краще робити 1-2 рази на тиждень, за годину до нічного сну одразу після нанесення крему. Якщо шкіра суха, в них повинні міститися жири. Для жирної шкіри підійдуть маски з в’яжучими та протизапальними речовинами: з екстрактом чайного дерева, хвої, березових бруньок, огірку, лаванди, розмарину, прополісу.

Хоч зима – і непростий період для шкіри, до будь-яких погодних умов можна адаптуватися. Для цього слід знати прості секрети догляду за шкірою та вміло ними користуватися. І тоді вона буде сяяти здоров’ям та красою.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм