Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Сухе повітря у приміщенні: як захистити шкіру?

Сухе повітря у приміщенні: як захистити шкіру?В осінньо-зимову холодну пору року, коли через низьку температуру повітря в приміщеннях вмикають опалення, наша шкіра починає страждати від такої проблеми, як занадто сухе повітря. Для здоров’я шкіри необхідне регулярне живлення та зволоження, інакше вона буде лущитися, свербіти, на ній з’являтимуться передчасні зморшки, можлива поява висипань. Крім того, оскільки опалювальний сезон у нас триває півроку, половину життя наша шкіра перебуває у стресових умовах, що провокує передчасне старіння. Що ж робити, коли приходить осінь та зима, щоб залишатися молодими та здоровими?

Рекомендації щодо догляду за шкірою в осінньо-зимовий період

З настанням перших холодів слід переналаштуватися на нові рекомендації щодо догляду за шкірою. Ось про що треба пам’ятати:
  • Слід регулярно користуватися якісним зволожуючим кремом. Обираючи цей косметичний засіб, треба уважно читати його склад та звертати увагу на те, для якого типу шкіри він призначений. Наносити зволожуючий крем необхідно і вдень, і ввечері. Але варто пам’ятати: більш легкий крем треба наносити на шкіру зранку, а жирніший – на ніч. Найкраще денний крем наносити за 20 хвилин до виходу з дому, а нічний – за 30 хвилин до сну.
  • Краще тимчасово відмовитися від користування гелями для вмивання. Вони швидко та ефективно видаляють макіяж зі шкіри та глибоко її очищають, тому в теплу пору року користуватися такими засобами цілком доцільно. А ось взимку краще про них забути: гелі для вмивання сушать шкіру та порушують її природний водний баланс. Тому восени та взимку краще користуватися молочком чи кремом для зняття макіяжу, які не видаляють з поверхні шкіри природну вологу.
  • Якщо є така можливість, краще поставити вдома зволожувач повітря. Цей прилад допомагає зберігати вологість повітря у приміщенні на необхідному рівні, а отже не дає шкірі пересушуватися. Крім того, у кімнаті з нормальним, а не сухим повітрям набагато міцніше спиться.
  • Варто регулярно робити зволожуючі маски. У холодну пору року слід зволожувати шкіру за допомогою спеціальних масок для обличчя, для рук. Маски для обличчя рекомендовано робити декілька разів на  тиждень. Можна придбати їх в магазині косметики або ж зробити з певних продуктів харчування. Прекрасно захищає шкіру від сухості мед, жирна сметана, оливкове масло, відвари деяких трав.
  • Можна приготувати тонік на основі трав. Цей косметологічний продукт легко приготувати в домашніх умовах, використовуючи чисту воду та трави, які можна придбати в аптеці. Для цього слід зробити не дуже міцний відвар та наповнити ним флакон з розпилювачем. Розпилювати тонік на шкіру треба декілька разів на день. Зберігати виріб необхідно в холодильнику.
  • Треба користуватися термальною водою для зволоження шкіри. Цей продукт прекрасно підходить для того, щоб позбавити шкіру відчуття сухості та стягнутості. Розпилювати термальну воду на обличчя чи руки треба декілька разів на день.
  • Користуючись тональним кремом, слід обирати якісний продукт. До складу багатьох тональних кремів входять натуральні олії, вітаміни та екстракти, які не дають шкірі пересихати та передчасно старіти. Слід пам’ятати, що тональний крем повинен ідеально підходити до типу та відтінку шкіри.
Холодна пора року та опалювальний сезон – це справжнє випробування для нашої шкіри. Щоб зберегти її здоров’я та гарний вигляд, слід пам’ятати одну просту річ: шкіра не любить сухе повітря, вона прагне зволоження та живлення. Зараз існує багато косметологічних засобів, як промислового, так і домашнього виробництва, які здатні допомогти нашій шкірі восени та взимку. 

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм