Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як вберегти волосся від випадіння взимку: поради дерматологів

Як вберегти волосся від випадіння взимку: поради дерматологівЗима – це непростий час для людського організму, на який впливають низькі температури повітря. Волосся не є виключенням, адже для волосяної цибулини достатньо усього п’яти хвилин, щоб замерзнути навіть при температурі близько 0°С. Тому в зимовий час волосся переносить стрес: воно може тьмяніти, сіктися, але найбільша проблема – випадіння. Саме на холодну пору року у більшості людей припадає пік випадіння волосся. З цим можна боротися, важливо знати, як.

Норми випадіння волосся за даними дерматологів

Дерматологи стверджують: якщо людина за добу у зимовий час втрачає близько 150 волосин, це є нормою. Хвилюватися за таких показників не варто – як тільки стане тепліше, волосся буде випадати менше. Бити на сполох варто, якщо за день втрачається більше волосся, і це буде доволі відчутно: воно лишатиметься на гребінці, волосинки будуть на підлозі, на килимах, у ванні, на рушниках. Якщо випадіння досягає таких небезпечних обсягів, необхідно звернути на проблему увагу та вжити заходів.

Як вберегтися від випадіння волосся взимку: практичні поради

  1. Треба дотримуватися правильного температурного режиму під час миття голови. Взимку краще знизити температуру гарячої води під час промивання волосся. Це вбереже корні від підвищеної сальності, а кінчики волосся не будуть сіктися. Звичайно, мова не йде про зовсім холодну воду – вона повинна бути кімнатної температури, не гаряча.
  2. Шапка взимку необхідна. Вдягати шапку взимку, особливо під час морозів однозначно треба. Вона захищає волосся від згубного впливу холодного повітря. Проте носити треба правильний головний убір. Справа в тому, що синтетична шапка може лише зашкодити: волосся від неї електризується, вона погано захищає його від холоду. Найкращий варіант – шапка з шовковою підкладкою, яка надасть волоссю живого, природного блиску. Головний убір повинен покривати волосся повністю, якщо ж воно довге, краще сховати його під одяг. Кінчики волосся теж погано переносять холод, тому виставляти кучері напоказ не варто: можна похизуватися ними і в приміщенні.
  3. Необхідно звернути увагу на постільну білизну. Від того, на якій наволочці спить людина, залежить і стан її волосся взимку. За аналогією із шапкою, перевагу слід віддати натуральним тканинам, а найкраще – шовку. Про синтетику краще забути.
  4. Треба відмовитися від металевих гребінців та шпильок. Краще замінити їх на силіконові, пластикові чи дерев’яні.
  5. Фен слід використовувати тільки за необхідності. Хоча б один раз на тиждень варто відмовитися від сушіння волосся феном та штучних укладок. Нехай волосся висохне в природних умовах, самостійно, таким чином воно відпочине. Якщо є можливість мити голову звечора та не сушити феном, треба взимку це робити. Тоді волосся буде випадати набагато менше.
  6. Не зайвими будуть спеціальні зволожуючі та укріплюючи маски, сироватки та інші засоби. Вони допомагають волоссю боротися із впливом холодного повітря, роблять його більш міцним, запобігають інтенсивному випадінню. Проте необхідно ретельно обирати ці засоби, щоб вони підходили до типу волосся. Краще перед придбанням проконсультуватися з дерматологом.
Зимовий час – це період, коли людський організм бореться із холодом, вчиться до нього пристосовуватися. Волосся, якщо йому не допомогти та не подбати про нього, стає дуже вразливим взимку, що призводить до його інтенсивного випадіння. Щоб уникнути подібних неприємних процесів, варто дотримуватися простих порад, і тоді волосся буде гарним та густим як в холодну, так і в теплу пору року. Якщо у вас залишилися питання, ви можете задати їх нашому експерту.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм