Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Правильне харчування: факти та міфи

Правильне харчування: факти та міфиЗдорове харчування - це тема, яка завжди наповнена численними фактами та міфами. Що в нашому раціоні заслуговує місце, а від чого давно пора відмовитися? Отже, спробуємо розібратися.
  • Факти про правильне харчування
Цукор та фруктоза, не містять нічого корисного

Потрібно пам'ятати про те, що з'їдений зранку фрукт не завдасть такої шкоди вашому організму, як випитий стакан соку, який може містити в собі близько 80 ложок цукру. До того ж фруктоза відноситься до такого виду цукру, який негативно впливає на печінку, провокуючи розвиток жирової дистрофії.

Регулярне вживання їжі – налагоджує травлення

Проблеми зі шлунково-кишковим трактом, пов'язані не тільки зі шкідливою їжею, але і з нерегулярністю її вживання. Наприклад, ви вранці пропустили сніданок, і компенсуєте це занадто щільним обідом. Необхідно харчуватися кожні 4 години, і тоді у вас вже виробиться рефлекс на вироблення шлункового соку, що поліпшує травлення.

Дієта, це спосіб життя

Давно доведено, то правильного харчування потрібно дотримуватися регулярно, зробити це частиною свого існування. Не приймати це, як якісь суворі обмеження, після яких ви схуднете і повернетеся до «смачної» їжі. Згодом, ви почнете помічати зміни, що відбуваються не тільки з фігурою, але й зі шкірою та настроєм.

Кількість їжі має значення

Не потрібно забувати про те, що навіть якщо ви правильно харчуєтеся, переїдати все ж не потрібно. Вживання великої кількості калорій, не призведе до втрати ваги або її підтримки. Бажано, на початковому етапі, розрахувати свою добову норму калорій, зважуючи продукти та вимірюючи їх калорійність. Намагайтеся не робити великих перерв у їжі. Це дозволить не відчувати почуття голоду та не переїдати.
  • Міфи про правильне харчування
Цукор потрібен нашому мозку

Ми завжди думали, що для того щоб краще працювалося, треба було з'їсти шоколадку або цукерку. Але, у зв'язку з проведеними експериментами, з'ясувалося, що найкраще паливо для нашого мозку, це жир. При проведенні дослідницьких робіт з хворобою Альцгеймера, було визначено, що мозок більше споживає жири, а не глюкозу. Вони сприяють відновленню нервових клітин.

Правильного харчування недостатньо, щоб залишатися здоровим

Наше здоров'я залежить від багатьох організмів, які в нас живуть. Відповідно їм потрібні різні мікроелементи, які надходять з харчовими продуктами. Дотримуючись правильного харчування, значно знижується розвиток багатьох захворювань. Також не потрібно забувати про фізичні навантаження, які сприяють збільшення клітин мозку.

Для схуднення потрібно виключити жири

Якщо ви маєте мету – терміново схуднути, то потрібно позбавлятися від вуглеводів, а точніше від швидких вуглеводів та цукру. Корисні жири, навпаки потрібно додавати в раціон. Це горіхи, оливкова олія, яловичина.

Наш організм влаштований так, що саме жир розщеплюються, щоб забезпечити організм необхідною енергією.

Отже, потрібно розуміти, що правильне харчування - це запорука чудового стану організму! Це не суворі обмеження, якими забороняється все смачне – головне пам’ятати про норми та баланс у всьому, навіть у харчуванні.

Автор: Наталія Холявицька
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм