Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Чому волосся електризується зимою і як це попередити?

Чому волосся електризується зимою і як це попередити?Наелектризоване волосся – проблема, на вирішення якої не кидають всі можливості науки та не б’ють на сполох. Але вона приносить дискомфорт, неприємні відчуття і невпевненість в собі. А в житті сучасної жінки такі явища зовсім не бажані.

На щастя, рішення проблеми існує. Варто докласти мінімум зусиль, і ви знову зможете мати ефектну шевелюру із гладкого та здорового волосся. 
 

Причини, чому волосся наелектризоване (намагнічене)


Причин такого явища багато. Основні з них:
  • часте тертя між волоссям і синтетичними матеріалами, в результаті – накопичення статичної електрики;
  • знаходження в приміщенні з сухим повітрям, а зимою воно таке майже кругом, тому що будь-які способи обігріву сушать повітря;
  • часте використання фену та інших приладів для укладення зачісок;
  • знесилення волосся після фарбування або хімічної завивки. 
 

Загальні поради
 

Поради можна поділити на дві групи: ті, які допоможуть попередити електризацію волосся і ті, що допоможуть вирішити проблему, якщо вона вже є. Якщо дотримуватись рекомендацій і на своєму досвіді знайти ті, які підходять саме вам, то проблему можна уникнути. 
 
Поради, які не допустять виникнення статичної електрики в волоссі: 
  1. Користуйтесь гребінцем з натурального матеріалу. Найкраще для цього підходить дерев’яний виріб. Уникайте пластмасових гребінців, часто саме вони викликають проблему. 
  2. Намагайтесь сушити волосся природним способом. Якщо це неможливо, придбайте собі фен з ефектом іонізації. 
  3. Носіть головні убори з натуральних тканин. 
  4. Зимою ховайте волосся від снігу та низької температури, від цього воно стає сухим та ламким. Якщо волосся довге, а ви не любите носити шапку, скрутіть його та помістіть під светр. 
  5. Посильте зусилля по догляду за волоссям. 

Завдяки виконанню таких порад ви забудете, що собою представляють намагнічені локони. 

Поради, які допоможуть нормалізувати стан волосся:
  1. Придбайте спеціальний антистатичний засіб, який допоможе в екстрених ситуаціях. 
  2. Якщо такого немає, спробуйте скропити зачіску мінеральною водою. 
  3. Як стабілізуючий засіб також може виступати звичайна вода або пиво з розбавленим в них лимонним соком. 
  4. На дерев’яний гребінець капніть ефірної олії лаванди і розчешіть волосся. 
  5. Якщо ситуація критична, використайте тепло свого дихання. Для цього піднесіть долоні до рота і глибоко видихніть. Руки стануть вологими і ви зможете на деякий час підправити укладку. 

Догляд за гарними локонами повинен починатися із правильного підбору шампуню. Він має відповідати вашому типу волосся та містити натуральні компоненти. Без різних хімічних складників знайти засіб буде важко, але в ньому повинно міститися хоча б половина натуральних речовин. Подбайте про зволоження і живлення волосся. Для цього використовуйте різні лосьйони, маски та ін. 
Існує багато рецептів із продуктів, фруктів та овочів, які можуть зволожити ваше волосся, надати йому блиску та здоров’я. Основними інгредієнтами в таких засобах виступають масла: кокосове, лляне, реп’яхове, оливкове, рицинове. А також ефірні олії мигдальних кісточок, чайного дерева, ялиці та ін. Щоб після використання домашніх масок волосся не стало жирним, змивайте їх водою, в яку додали лимонний сік. 
 
Електризація волосся – поширена проблема, але її можна побороти, дотримуючись нескладних рекомендацій. Дбайте про здоров’я свого волосся і воно вам подякує красою та блиском. 

Автор: Инна Зарицкая
© Медицинский портал Здоров-Инфо
При использовании материалов статьи активная гиперссылка на zdorov-info.com.ua обязательна

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм