Перевозка больных

Як самостійно визначити, чи є втрата слуху у дорослої людини?

Як самостійно визначити, чи є втрата слуху у дорослої людини?Якщо ви стали помічати, що гірше чуєте або проблеми з'явилися у когось з ваших рідних, не треба ворожити. Існує кілька нескладних ознак, що свідчать про погіршення функції.

 Для цього достатньо буде відповісти на наступні питання:
  1. Вам складно розпізнавати фонові звуки, такі як щебетання птахів і шелест осіннього листя?
  2. Ви не можете почути дзвінок стаціонарного або мобільного телефону, а також дверного дзвінка?
  3. Ви не розбираєте мову співрозмовника при розмові по телефону?
  4. Вам стало здаватися, що люди розмовляють дуже тихо або менш розбірливо, ніж раніше?
  5. Ви, спілкуючись з кимось, напружуєтеся, щоб розібрати слова?
  6. Ви краще розрізняєте голоси чоловіків, ніж жінок?
  7. Вам стало важко орієнтуватися в галасливій обстановці, наприклад, перебуваючи на вулиці або серед групи людей?
  8. Ви часто просите того, з ким розмовляєте, повторити сказане?
  9. Рідні стали робити зауваження про занадто високу гучність телевізора або радіоприймача?
Відповівши на декілька з цих питань позитивно, ви сміливо можете зробити висновок про серйозні порушення в роботі органів слуху. 
 

Що потрібно робити?
 

При виявленні перших симптомів приглухуватості необхідно якомога швидше звернутися до фахівців у Центр хорошого слуху «Беттертон» в місті Києві. У нас ви можете пройти комплексну діагностику, після якої, при необхідності, лікар підбере вам оптимальний цифровий слуховий апарат. Корекційний пристрій підбирається за медичними показниками та даними діагностики. 
 

Основні причини втрати слуху.


Серед основних причин, що призводять до дисфункції слухових можливостей, варто відзначити:
  • зміни, пов'язані з віком. Туговухість, зокрема на високих частотах, може бути пов'язаною з дегенеративними процесами в ЦСС (центральній слуховій системі) і равлику. Незворотні зміни можуть початися вже після 30 років;
  • тривале перебування в середовищі з підвищеним рівнем шуму;
  • травма акустичного типу. Втрата можливостей може бути пов'язана зі звуковою травмою (близькими звуками пострілів, при вибухах та інші);
  • проблеми зі здоров'ям. Туговухість може бути пов'язана з атеросклерозом, хворобою Меньєра, звуковою невромою та іншими. До цієї категорії також належать ГІЗ (краснуха, паротит, грип), якими хворіє вагітна жінка;
  • синдром раптової втрати слуху. Найчастіше спостерігається однобічний, глухота при цьому спостерігається протягом 2-3 годин;
  • травми, отримані під час пологів;
  • спадкові захворювання органів слуху;
  • вплив токсичних речовин. Окремі фармакологічні засоби та мікроорганізми (що викликають паротит чи тиф) негативно впливають на роботу внутрішнього вуха.
 

Що включає дослідження?


Одне з основних обстежень органів слуху – аудіограма. Ця процедура являє собою створення графічного зображення, що відображає дані гостроти слуху. За даними аудіограми фахівець поставить діагноз, встановить ступінь порушень. У графіку відображаються дані про функціонування окремо кожного вуха. Акустична частота звучання відображається по вертикалі, для правого вуха червоним, а для лівого синім кольором. Хрестики на графіку відображають показники для лівого, а кружечки для правого вуха. Суцільні лінії - це дані про надходження звукових хвиль в навушники. 
 
Аудіометрія дозволяє точно виявити ступінь приглухуватості, а також підібрати слуховий апарат і правильно його настроїти. При проведенні процедури одночасно відтворюються звуки на одній частоті. На діагностичному графіку в точках перетину частот і інтенсивності звучання, вказується м'яка тональність, яку людина може сприймати на всьому діапазоні частотності. Отримане зображення з графічними даними називається «Слуховий поріг».
 

Де проводять аудіометрію?


Записатися на аудіометрію у Києві ви можете в Центрі слуху «Беттертон». Ми маємо інноваційне обладнання для проведення якісної діагностики дітей і дорослих. Такі дослідження проводять висококваліфіковані фахівці. Отримати відповіді на запитання, а також записатися на консультацію можна за телефонами:
(044) 222-76-56
(050) 035-87-17
(096) 545-24-35

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.
 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED