Перевозка больных

Чинники виникнення алкоголізму

Чинники виникнення алкоголізму Алкоголізм - важка хвороба сучасності, тенденції до зловживання спиртними напоями сьогодні прослідковуються дедалі частіше як у молоді, так і в людей зрілого віку. 

Алкоголізм руйнує злагоджену роботу усіх систем органів (поява язви, серцево-судинних розладів, пізніше - цироз печінки, поліневрит), особливо великої шкоди завдає психіці людини: значно знижується розумова працездатність, пригнічуються вольові процеси і людина уже не здатна нормально себе контролювати. Експерти наркологічної клініки “Ренесанс” http://renessans-lviv.com.ua/ru/likuvannya_alkogolizmu/розповідають про причини  виникненя та методи лікування алкоголізму.
 
Основними причинами взятися за чарку виступають такі фактори:
 
1. Соціальні. Це стійкі застільні та святкові традиції, випивання у компанії, із колегами, з начальством, родиною. Той, хто не п'є, може сприйматися негативно, навіть вороже. Отже, перш за все - це бажання влитися у колектив і стати учасником приємного об'єднуючого людей процесу. Часто приводи перехилити чашку стають все більш надуманими, починає формуватися звичка. 
 
2. Психологічні. Це постійні стреси на роботі, негативний вплив на психіку і організм людини, потреба розслабитися, відволіктися. Сюди відносятсья і негаразди в особистому житті: подружня зрада, горе втрати близьких, ризик для життя, надмірне психологічне навантаження, надвисокий рівень відповідальності.
 
3. Генетичні. Доведено, що у батьків, котрі зловживають алкоголем, діти матимуть певну схильніть до спиртного. Генетичний фактор не є найсильнішим у своїй дії, він опирається на соціальні і психологічні явища, тільки підсилюючи їх.
 
4. Фізіологічні. Тісно пов'язані із психологічними. При переживанні сильного тілесного болю, на стадіях важкого захворювання, наприклад, при пораненні, чи після операції, у людини може проявитися тяга до алкоголю, ціллю якої буде заглушення неприємних відчуттів.
 

Методи лікування

- Умовно-рефлекторна терапія. Використовують спеціальні препарати, для виклику рвотних позивів (апоморфін, наприклад) і невеликих доз алкоголю. Курс лікування містить 25 сеансів, у його результаті закріплюється зв'язок "алкоголь - рвотний позив". Найбільш ефективна на легких стадіях хвороби.
 
- Хімічна терапія. Хворому в організм вводиться лікарство (антабус), що не є шкідливим саме по собі, однак при взаємодії із алкоголем можуть відбутися непередбачувані реакції, включно смертельні випадки. Про наслідки хворий проінформований лікарем.
- Психотерапія. Створення у свідомості хворого повного образу його хвороби, стану, можливих наслідків, формування установки на вилікування, суто психологічні методи впливу на особистість. 
 
- Не менш дієвими є стандартна процедура кодування, різні форми реабілітації та ін.
 
Важливо пам'ятати, що колишніх алкоголіків не буває, однак витягнути людину із хвороби - реально. 

Данный материал публикуется на условиях договора на размещение рекламных материалов. Ответственность за достоверность содержания несут авторы статейных материалов. Редакция портала "Здоров-инфо" не несет ответственности за достоверность содержания статей, суждения и мнения авторов.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED