Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Вважаєте, що знаєте все про здорове харчування? Наукова конференція – чудовий шанс це перевірити

Конференція17-18 травня в Києві пройшла XI Науково-практична конференція «Сучасні аспекти раціонального харчування». Місце проведення заходу – конференц-хол «Депо» за адресою вул. Антоновича, 50. Організаторами конференції виступили Міністерство охорони здоров’я, Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л.Шупика, Асоціація дієтологів України та група компаній МедЕксперт.

Впродовж двох днів фахівці різних спрямувань ділились досвідом щодо того, як житель України може забезпечити себе здоровим раціоном. Питання важливості харчування обумовлено тим, що це в високій мірі впливає на якість життя та стан здоров’я.
Саме харчування виступає найважливішим аспектом, упевнено переганяючи інші фактори впливу такі як екологія, умови праці, спадковість та ін.

Учасники Конференції мали змогу протягом двох днів слухати доповіді, лекції та брати участь в практичних майстер-класах. На Конференції обговорювались такі теми:
  • Інформаційно-освітні та законодавчі можливості сприяння здоровому вибору у харчуванні;
  • Нові напрямки науки про харчування та актуальні питання практичної дієтології;
  • Вплив дієт та харчових продуктів на здоров’я та перебіг захворювання;
  • Харчова поведінка та звички у харчуванні та ризики небезпеки для здоров’я;
  • Спортивне харчування, мікроелементи та вітаміни; 
  • Роль мікробіома кишечника у розвитку патології внутрішніх органів;
  • Можливості корекції композиції кишкової мікробіоти;
  • Вдосконалення дієтотерапії та комплексного лікування функціональної гастроентерологічної патології;
  • Дієтотерапія у комплексному лікуванні синдрому подразненого кишечника.
Спікери та слухачі активно взаємодіяли між собою, ставлячи питання та ділячись важливими враженнями, які супроводжують лікарів на практиці.

Основна думка, яку може винести простий відвідувач конференції без медичного досвіду – не потрібно довіряти своє здоров’я засобам масової інформації, а саме – рекламі. Щоб удосконалити свій раціон, тим самим зміцнити здоров’я та покращити фігуру, потрібно звертатись до лікарів-дієтологів.

Вітамінно-мінеральні комплекси, харчові добавки та інші схожі продукти – це не запорука здоров’я, а іноді навіть зовсім навпаки. Серед тисяч комплексів, що доступні на українському ринку, потрібно вибирати лише перевірені. 

За результатами XI Науково-практичної Конференції «Сучасні аспекти раціонального харчування» учасникам представили зрозумілу, просту і легку ілюстрацію, з чого повинне складатись раціональне харчування українця. Під час заходу учасники могли покуштувати смачні, а головне корисні коктейлі, які втілюють принципи сучасного здорового харчування. Після конференції всі учасники отримали сертифікати від Асоціації дієтологів України.

Автор: Інна Зарицька
© Медичний портал Здоров-Інфо
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED