Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Охорона здоров’я та фармацевтика: прогнози та очікування на наступний рік

Охорона здоров’я та фармацевтика: прогнози та очікування на наступний рікСьогодні, 13 грудня 2017 року, у Києві розпочала свою роботу конференція “Охорона здоров’я та фармацевтика – 2018, прогнози та очікування”. Головний організатор заходу – юридична компанія “Правовий Альянс”, що об’єднала експертів у сфері фармацевтичного права.

Конференція триватиме 2 дні. У перший день були обговорені такі питання:
  1. Медична реформа: перебудова галузі та свідомості.
  2. Міжнародні закупівлі: шлях у 2018 рік.
  3. Національний перелік лікарських засобів та реімбурсація: еволюція розвитку.
  4. Забезпечення конкуренції на фармацевтичному ринку: на порозі змін.
  5. Прогнози розвитку галузі від лідерів думок.
ЗавтраОхорона здоров’я та фармацевтика: прогнози та очікування на наступний рік планується проведення практичних майстер-класів. Їхня тематика буде наступною:
  1. Конкуренція на фармринку: нові віяння.
  2. Захист бізнесу.
  3. Закупівлі в електронній системі PROZZORO. Практика оскарження закупівель в АМКУ.
  4. Нацперелік. Заповнення заявки.
  5. DIGITAL PROMOTION лікарських засобів: нереальні можливості/можливі реальності.
  6. Інтелектуальна власність: як не втратити, а заробити.
У роботі конференції взяли участь експерти з різних галузей: юристи з медичного права, представники органів державної влади, лікарі, керівники державних та приватних медичних закладів тощо. Робота сесії була динамічною, здійснювалася у форматі “запитання-відповідь”, була максимально корисною з практичної точки зору.

Охорона здоров’я та фармацевтика: прогнози та очікування на наступний рікВелику увагу в процесі обговорення було приділено майбутній медичній реформі, яка повинна розпочатися вже з наступного року, поки що на первинній ланці.

“Ми доклали максимум зусиль, щоб медична реформа технічно могла відбутися”, – зазначила директор ДП “Державний експертний центр МОЗ Україні” Тетяна Думенко.

“Медична реформа – це велика надія, що зі змінами прийде покращення.” – сказала заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ірина Сисоєнко.

“Щось завжди краще, ніж нічого, – прокоментував тезу про медичну реформу генеральний директор Медичної лабораторії “Діла” Олексій Бабіч. – Тому я за зміни. Треба усвідомити, що системи охорони здоров’я в Україні вже давно немає. Я радий, що нарешті закінчилися дискусії, і можна починати працювати”.

Зараз в медичній галузі нашої країни відбуваються значні зміни. І це стосується не лише питання лікування хворих, а й державних закупівель лікарських засобів відповідно до державних програм. Тому представникам фармацевтичної галузі треба орієнтуватися у всіх актуальних змінах, законодавчих ініціативах, щоб успішно працювати на українському ринку.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED