Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Конференція «Передчасно народжені діти»: про здобутки неонатології в Україні

Конференція «Передчасно народжені діти»: про здобутки неонатології в Україні7-8 листопада 2017 року у конгрес-готелі «Пуща» в Пущі-Водиці під Києвом проходила науково-практична конференція «Передчасно народжені діти. Здобутки та перспективи».  Головний організатор заходу – Фонд Віктора Пінчука. Конференція відбулася за сприяння Асоціації неонатологів України та проводиться у рамках програми Фонду Віктора Пінчука «Колиски надії».

Це масштабний захід,Конференція «Передчасно народжені діти»: про здобутки неонатології в Україні у якому бере участь близько 150 спеціалістів у галузі неонатології. Цього року учасниками конференції стали ще й медичні сестри, для яких було організовано роботу спеціальної секції. Головна мета заходу – надати українським неонатологам інформацію щодо новітніх ефективних методів виходжування передчасно народжених малюків.

Конференція «Передчасно народжені діти»: про здобутки неонатології в УкраїніЦього року досить сильним є склад доповідачів конференції. Це професор Річард Полін, Колумбійський університет, Нью-Йорк, США; професор Рангасамі Раманатан, Школа медицини при Університеті Південної Каліфорнії, Лос-Анжелес, США; професор Філіп Коолс, Університетська клініка, Брюссель,  Бельгія; доктор Уес Онланд, Дитяча лікаря Емма, Амстердам, Нідерланди. Вони розглядають наступні теми:
  • Правильне використання кисню в неонатлогії.
  • Бронхолегенева дисплазія.
  • Ранній неонатальний сепсис.
  • Вентиляція легенів передчасно народжених дітей.
  • Лікування відкритої артеріальної протоки.
  • Лікувальна гіпотермія та церебральний моніторинг після асфіксії.
На відкритті конференції у своєму вступному слові Президент Асоціації неонатологів України Тетяна Знаменська зазначила: «Нам не соромно за нашу неонатологію. Радує, що показники материнської та дитячої смертності в Україні суттєво знизилися за останні роки. Ситуація покращується, і в цьому ваша заслуга». Такими словами закінчила своє звернення до присутніх пані Знаменська.

Голова Конференція «Передчасно народжені діти»: про здобутки неонатології в Україніправління Фонду Віктора Пінчука Бенджамін Лорінг повідомив, що починаючи з 2006 року більше 40 тисяч новонароджених в Україні було врятовано завдяки обладнанню, яке було придбано за програмою «Колиски надії». «Ваша праця – благородна та непроста, яка здійснюється задля спасіння дитячих життів. Дякую вам за неї», – сказав пан Логінг.

Загалом медичні експерти наголошують, що стан неонатології в Україні за останні роки суттєво покращився. В нашій країні з’являється новітнє обладнання та кваліфіковані фахівці з виходжування немовлят. Важливу роль у цьому відіграє робота таких благочинних програм, як «Колиски надії».

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED