Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Медичний туризм: особливості розвитку в Україні та світі

Медичний туризм: особливості розвитку в Україні та світіМедичний туризм – це надзвичайно актуальний та перспективний напрямок медичної галузі, тож недивно, що ювілейний V Міжнародний конгрес медичного туризму, який проходив 3-5 жовтня 2017 року у рамках 26-ї Міжнародної медичної виставки «Охорона здоров’я», викликав жвавий інтерес та зібрав цільову аудиторію. Головні організатори заходу – Українська асоціація Медичного Туризму та компанія Прем’єр-Експо.

Робота першого дня Конгресу складалася з 3-х блоків:
  • Блок 1: Стратегії, позиціонування, маркетинг.
  • Блок 2: Інновації, технології, досягнення різних країн.
  • Блок 3: Інновації в онкології, досвід різних країн.
У якості доповідачів були лікарі та фахівці у сфері медичного туризму з України, Латвії, Туреччини, Великої Британії, Південної Кореї, Німеччини, Ізраїлю. В кінці кожного блоку учасники мали змогу попрацювати у панельній дискусії, задати питання, висловити свою думку. Наприкінці роботи першого дня Конгресу було проведено церемонію нагородження спікерів дипломами та сертифікатами, розіграш призів.

4 жовтня робота Медичний туризм: особливості розвитку в Україні та світіКонгресу відбувалася у форматі В2В, під час якої українські та закордонні представники ринку медичного туризму могли поспілкуватися між собою, обговорити актуальні проблеми, можливості співпраці на взаємовигідних умовах.

5 жовтня у рамках Конгресу було проведено Освітній семінар медичного туризму для операторів, туристичних агенцій і компаній, що працюють у даній галузі. Також в семінарі взяли участь представники страхових компаній, лікарень, асоціацій та кластерів медичного туризму, лікарі.

Медичний туризм: особливості розвитку в Україні та світіЗа результатами роботи V Міжнародного конгресу медичного туризму стало очевидно, що для ефективного пошуку клієнтів в Україні мало налагоджувати контакти з українськими лікарями. Дуже перспективний і поки погано опрацьований шлях – залучення пацієнтів напряму до зарубіжних клінік. Найефективніше це робити через інтернет: шляхом розміщення інформації про свої послуги на профільних українських медичних сайтах і порталах, написання інформаційних статей про послуги чи методи лікування тощо. Якщо клієнт приходить у клініку напряму, немає необхідності сплачувати комісію українському лікарю-посереднику. До того ж, активна присутність в українському інформаційному просторі підвищує впізнаваність клініки, довіру до неї, що теж позитивно впливає на збільшення кількості українських пацієнтів. Медичний портал України Здоров-Інфо має досвід плідної співпраці з зарубіжними клініками та лікарями, залучення нових пацієнтів для медичного туризму.

Загалом робота V Міжнародного конгресу медичного туризму була продуктивною, результативною, дала можливість окреслити основні проблеми та перспективи галузі. Він став майданчиком для спілкування головних гравців ринку медичного туризму в Україні та світі, можливістю обмінятися досвідом та налагодити корисні контакти.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED