Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Лібералізація візового режиму – ключовий аспект розвитку медичного туризму в Україні

Лібералізація візового режиму – ключовий аспект розвитку медичного туризму в Україні2 жовтня 2017 року в ІА Interfax-Україна відбулася прес-конференція, присвячена розвитку медичного туризму в Україні, а саме лібералізації візового режиму для закордонних пацієнтів.

Президент Лібералізація візового режиму – ключовий аспект розвитку медичного туризму в УкраїніУкраїнської Асоціації Медичного Туризму Віолетта Янишевська наголосила, що Українська Асоціація Медичного Туризму планомірно розвиває цю галузь в нашій країні останні 5 років. Надзвичайно сприятливим фактором для медичного туризму стала відміна віз з країнами Європейського Союзу для наших співгромадян, проте залишилося багато інших проблем. Щороку біля 120 тисяч українських пацієнтів виїжджає на лікування за кордон, і лише близько 55 тисяч іноземних пацієнтів в’їжджає на лікування до нашої країни. Ця цифра могла би бути більшою, але величезною перешкодою для іноземних хворих на шляху до України є складність отримання візи. Зокрема це стосується громадян держав арабського світу. Через ці штучні бар’єри наша держава втрачає багато коштів, які могли би залишити в нас на лікування іноземці. Уже зараз прийнято законодавчі акти, які дозволяють пацієнтам із Бахрейну, Катару, Кувейту, Оману, ОАЕ та Саудівської Аравії у деяких випадках відкривати візи з метою лікування в Україні прямо в аеропорту. Це великий плюс, але працювати ще є над чим. Найчастіше українці їдуть за кордон для лікування онкології, трансплантації органів, діагностичних процедур, проведення складних операцій, недоступних в нашій державі. До України приїжджають для допомоги офтальмологів, пластичних хірургів, гінекологів-репродуктологів, стоматологів, кардіохірургів.

Лібералізація візового режиму – ключовий аспект розвитку медичного туризму в УкраїніГолова Асоціації студентів-іноземців, які навчаються чи колись навчалися в Україні, Момінул Хок зазначив, що медичний туризм – це те, в чому зацікавлені всі. З нього можна заробляти реальні гроші, і в Україні є медичні заклади, які готові надавати якісні послуги для іноземних громадян. Але з отриманням віз для мешканців певних держав дійсно є певні проблеми. Зараз потроху полегшується цей процес через впровадження електронної візової системи, але зміни поки досить незначні.

Директор відділуЛібералізація візового режиму – ключовий аспект розвитку медичного туризму в Україні міжнародних відносин та маркетингу у Medistate Hospital Istanbul Есіль Халіт розповіла, що Туреччина зробила гігантський крок у розвитку медицини та медичного туризму за останні роки. Цьому, зокрема, сприяла і відміна віз для громадян багатьох країн світу. Наразі багато українських пацієнтів їде до Туреччини за лікуванням. У наших країн великий досвід співпраці в галузі онкології, кардіології, педіатрії, неврології. Багато турецьких лікарів проходять навчання у США, навчаються там унікальним методам та роботі із сучасним обладнанням. Зараз між Україною та Туреччиною немає візового бар’єру, і це дуже добре для розвитку медичного туризму в наших країнах.

Лібералізація візового режиму – ключовий аспект розвитку медичного туризму в УкраїніМенеджер Кластеру з оздоровчого туризму Латвії Гунта Успеле зазначила: “Ми – маленька країна, але дуже просунута в технологіях та доступна по ціні в плані лікування”. Нині між Україною та Латвією діє безвізовий режим, що значно полегшує доступ українських пацієнтів до латвійської медицини. Пані Гунта Успела сказала, що в місцевих клініках успішно лікують від раку, вирішують офтальмологічні проблеми, борються з хворобами судин тощо. Також у Латвії лікують безпліддя, причому як у жінок, так і у чоловіків. “Ми просуваємо медичний туризм, – резюмувала пані Успеле, – щороку відмічається приріст кількості іноземних пацієнтів та доходів від них. Медичний туризм розвиває знання лікарів, їх уміння та професіоналізм”.

Отже, очевидним Лібералізація візового режиму – ключовий аспект розвитку медичного туризму в Україніє той факт, що розвиток медичного туризму є надзвичайно вигідним для країни, він може принести в її бюджет чималі кошти. Тож треба розробити особливий підхід до видачі віз іноземцям, які хочуть в’їхати до України саме з метою лікування. Українська Асоціація Медичного Туризму буде усіляко сприяти цьому.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 


Медична платформа

Медичні меблі в ITMED